Дјечји вртић “Чика Јова Змај”: Крсна слава у знаку јубилеја :: Semberija INFO ::

 

Дјечји вртић “Чика Јова Змај”: Крсна слава у знаку јубилеја


Запослени у Вртићу “Чика Јова Змај”, са дјецом која похађају овај вртић, уз присуство градоначелника Љубише Петровића, кума славе Милорада Софренића, пензионисаних васпитача и бројних гостију, ломљењем славског колача и уз пригодан културни програм који су припремили малишани са својим васпитачима, обиљежили су крсну славу Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” - Светог Архангела Михаила.



Овогодишња крсна слава Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” обиљежена је у знаку великог јубилеја – Деведесет година организовања предшколског васпитања на подручју Семберије.

 Славиша Вујановић, директор ове предшколске установе, каже да су сви запослени поносни на резултате рада које су остварили у још једној години обиљеженој пандемијом вируса корона.



“Успјешно се боримо са пандемијом, али се истовремено трудимо да задржимо висок квалитет рада. Капацитети наше установе су попуњени и тренутно радимо у пет објеката, три на подручју града и у два на подручју сеоских мјесних заједница. Родитељи имају велико повјерење у нашу установу и ми ћемо настојати да у наредном периоду ширимо капацитете нашег вртића. Оно што је за нас посебно важно, то је вриједан јубилеј – 90 година од почетка организованог  предшколског васпитања и образовања у Бијељини. Давне 1931. године почео је први пут рад са дјецом предшколског узраста , а прва васпитачица била је Хилда Кингл  и њена кћерка. Прије деведесет година неко је постао свјестан чињенице колико је важан рад с дјецом предшколског узраста. Ми и даље идемо том утабаном стазом и трудимо се да што више дјеце буде обухваћено предшколским васпитањем и образовањем у Бијељини”, поручио је Вујановић.



Градоначелник Љубиша Петровић честитао је крсну славу запосленима и дјеци која похађају ову установу, уз жељу да усвоје и стекну што боље обрасце васпитања и што бољи ниво знања.

“Вртић “Чика Јова Змај” сваке године приликом разматрања годишњег извјештаја о раду добија безрезервну подршку одборника. Желим им што боље резултате у раду и у наредном периоду и истрајавање у овом хуманом позиву”, истакао је градоначелник Петровић, поручивши даје мир предуслов за привредни и економски бољитак и бољи живот на овим просторима.



Милорад Софренић, кум славе, који са својом породицом, како рече, већ двадесет и једну годину кумују овој установи, изјавио је да је то велика част и задовољство за њега, зажеливши да ова установа настави са квалитетним радом и резултатима.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић