У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ПРЕЗЕНТОВАНЕ ПРЕДНОСТИ ДОБРОВОЉНОГ ПЕНЗИЈСКОГ СИСТЕМА :: Semberija INFO ::

 

У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ПРЕЗЕНТОВАНЕ ПРЕДНОСТИ ДОБРОВОЉНОГ ПЕНЗИЈСКОГ СИСТЕМА


Бијељинским привредницима у Подручној привредној комори данас су презентоване предности добровољног пензијског система, а о овом виду штедње за старост говорили су представници Европског добровољног пензијског фонда.
 
Извршни директор Друштва за управљање добровољним пензијским фондом Гордана Дробњак истакла је да интересовање за добровољни пензијски систем, односно додатне добровољне пензије у Републици Српској све више расте.
 
"Посебно нам је драго што су послодавци ти који се интересују, јер је и њима у интересу да за своје раднике обезбиједе што боље услове рада. Законом прописане пореске олакшице додатна су предност и за запослене и за послодавце", рекла је она.
 
Презентација је била едукативно-информативног карактера, а циљ је био да се бијељински послодавци, привредници, представници и јавног и приватног сектора упознају са предностима овог вида штедње за старост, саопштено је из Европског добровољног пензијског фонда.
 
Први добровољни пензијски фонд у Републици Српској и БиХ званично је почео са радом крајем новембра 2017. године када су представници неколико јавних и приватних предузећа потписали меморандуме о процесу приступања Европском добровољном пензијском фонду.
 
Од тада у Европски добровољни пензијски фонд се учланило више од двадесет и пет послодаваца - малих, средњих и великих предузећа, неколико непрофитних организација, те индивидуалних чланова, односно укупно неколико хиљада чланова.
 
Срна