ПРЕДСТАВЉЕНО ДЕСЕТ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВЉЕНО ДЕСЕТ ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА


Инвестициона фондација ИМПАКТ и град Бијељина, уз подршку Владе Швајцарске, а у оквиру Глобалне седмице предузетништва, данас су представили пословне идеје и подухвате који су развијени као дио интегралног програма подршке развоју предузетништва под називом “Инкубатор пословних идеја”.

Мирела Омеровић, експерт за развој предузетништва у Инвестицијској фондацији “ИМПАКТ”, изјавила је да се већ трећу годину реализује инкубатор пословних идеја на подручју БиХ.



“Овдје у Бијељини имамо прилику да видимо  презентације десеторо учесника који су успјешно завршили предузетничку обуку. Након презентације одабраћемо најбоље пословне идеје које ће добити могућност за одобравање бесповратне финансијске подршке у износу од 5.000 КМ. Овај програм је специфичан по томе што пружа стручну и нестручну подршку, која је некад важнија од финансијске подршке. Ту је ријеч о промотивној подршци, упознавању рачуноводства и неких правних питања. Ми смо у Бијељини већ подржали до сада седамнаест пословних идеја. Ово је прилика да подржимо још њих десет. Предузетништво је добар избор каријере и потврђује да је могуће покренути и властити бизинс у локалној заједници”, каже Мирела Омеровић, истичући да је изједначено интересовање младих за покретање бизниса у области производних дјеланости и у области услуга. Млади су заинтересовани за производњу намјештаја, уникатних постељина, обраду тканине, али и за отварање перионице тепиха, фризерских салона за дјецу и сличних дјелатности.



Анкица Тодоровић из Одсјека за локални развој и локалне интеграције каже да су досадашња искуства у презентацији пословних идеја била успјешна, те да је Градска управа учествовала у суфинансирању са 40.000 КМ, док је 25.000 КМ донација.

“Циљ је да подржимо наше предузетнике и да задржимо младе људе овдје. То можемо постићи пружањем квалитетне подршке”, каже Анкица Тодоровић.

Вања Манојловић каже да први пут учествује у овом програму, те да је пријавила занимљиву пословну идеју, отварање салона за његу и шишање паса.

“Не вриједи сједити скрштених руку и кукати над судбином. Одлучила сам да предуземем  нешто конкретно. Имали смо врхунске предаваче, што нам је пуно значило. Улазак у приватни бизни подразумијева и квалитетну обуку”, каже Вања Манојловић.

Семберија инфо