БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА МИТРОВДАН :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОБИЉЕЖИЛА МИТРОВДАН


Градска Борачка организација Бијељина, обиљежила је крсну славу- Митровдан. Честитајући борцима славу градоначелник Љубиша Петровић, који је и кум славе, рекао је да је част бити кум славе Борачкој организацији, те да Градска управа помаже ову категорију становништва у складу са могућностима.

- Наша је обавеза да његујемо традицију, да се присјећамо свих оних који су животе дали за стварање Републике Српске, да поштујемо наше демобилисане борце, породице погнулих бораца и  ратне  инвалиде“, рекао је Петровић.



Говорећи о положају  борачких категорија, Петровић је рекао рекао да нацртом буџета за наредну годину, Градска управа планира да стопроцентно увећа досадашња издвајања за борачке категорије и да очекује да ће од ресорног министарства добити сагласност.
- Циљ нам је да у већој мјери помажемо најзаслужнију категорију наших грађана, да будемо друштвено одговорнији према њима и да никад не дозволимо да се заборави жртва која је дата за Републику Српску “, нагласио је Петровић.

Предсједник Борачке организације града Бијељина Миодраг Стевановић, честитајући славу Митровдан, рекао је да су борци Републике Српске данас своји на своме, што показује да борба и жртва нису били узалудни, јер српски народ слободно живи у Републици Српској.
- Оно што данас желимо је да се побољша статус борачких категорија и да живе живот достојан човјека. Ми имамо разних давања за борачке категрорије, али све то је и даље симболично и неуређено. Градска управа нам излази у сусрет, најчешће кроз једнократну помоћ, стамбено збрињавање људи и слично, али све то не рјешава проблеме које је неопхоходно системски уредити“, рекао је Стевановић. Он је изразио очекивање да ће доћи боља времена и да ће се положај борчких категорија побољшати.


Семберија инфо - О. Стјепановић