Семберија добија систем за наводњавање :: Semberija INFO ::

 

Семберија добија систем за наводњавање


У Доњем Црњелову је данас почела изградња система за наводњавање који ће покрити 511 хектара обрадиве површине, што је прва фаза ширег пројекта наводњавања Семберије, којим се планира обухватање 11.000 хектара земљишта.

У оквиру овог пројекта биће изграђен водозахват са пумпном станицом на каналу „Стара Дашница“, главни дистрибутивни цјевоводи са пратећим објектима, у дужини од 25,5 километара, електро-инсталација са надзорно-управљачим системом, као и трафостаница са доводним далеководом.


- Данас почиње изградња система за наводњавање који ће покрити првих 511 хектара плодног земљишта. Након спроведених анализа утврђено је гдје је систем за наводњавање у Семберији најпотребнији, гдје је пољопривредна производња најинтензивнија и на основу тога је направљен распоред реализације овог пројекта. Овим системом биће обезбијеђен довољно јак притисак воде за наводњавање њива, а на тај начин заштитићемо наше пољопривредне произвођаче од суше, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Вриједност овог пројекта износи 3.800.000 КМ, од чега је Град Бијељина обезбиједио 600.000 КМ, а остатак средстава Влада Републике Српске, путем Јединице за координацију пољопривредних пројеката.

Град Бијељина