СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: РЕБАЛАНС БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: РЕБАЛАНС БУЏЕТА


Одборници Скупштине града, расправљаће данас, 4. новембра, о ребалансу буџета за ову годину у износу од 61.634.318 КМ, као и о одлуци о забрани рада недјељом трговинским радњама на подручју града коју је предложио градоначелник Љубиша Петровић.

Буџет града за ову годину износи 51.527.729 КМ, а основни разлог за доношење ребаланса је укључивање неповучених кредитних средства из прошле године у износу од 3.500.000 КМ. Ова средства би требало да буду распоређена на реконструкцију јавне расвјете у ЛЕД технологију, пројектовање спортске хале и изградњу нове аутобуске станице, у складу са одлуком о кредитном задужењу града и сагласности на кредитно задужење, наведено је Приједлогу одлуке о ребалансу.

Као разлог за ребаланс наведено је и укључивање неутрошених кредитних средстава из прошле године у износу 600.000 КМ, која ће бити распоређена за реконструкцију спортских објеката - Соколског дома, у складу са одлуком о кредитном задужењу града Бијељина и сагласности на кредитно задужење. У приједлогу дневног реда, између осталих су и информација о почетку рада основних и средњих школа на подручју града у школској 2021/22. години, те о заштити социјално угроженог становништва.


​Семберија инфо - О. Стјепановић