"ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ" :: Semberija INFO ::

 

"ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ"


Општина Лопаре је представљена на десетим "Међународним данима енергетике и инвестиција" у Новом Саду.

Представник општине Лопаре Желимир Нешковић учествовао је данас на десетим "Међународним данима енергетике и инвестиција", које се уз подршку  Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за енергетику и грађевинарство и саобраћај одржавају у Конгресном центру "Мастер" Новосадског сајма 3 и 4. новембра.

Заједно са Нешковићем манифестацији је присуствовао и предсједник Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Србије "Корени", Стојан Стевановић, који живи и ради у Швајцарској а родом је из општине Лопаре.

Нешковић је изразио задовољство што је имао прилику да се упозна са овако важним темама које су обрађене уз учешће водећих експерата из Србије и иностранства.

„Током разговора у панелима сазнајемо више детаља о пројектима који су тренутно у Србији у току, као и начин припремања докумената јавних политика и планова за будућност“, рекао је Нешковић.

„Потреба за штедњом енергије је толико важна, одржив енергетски сектор који обезбеђује сигурно снабдијевање је један од основних предуслова за достојан живот“, додао је Нешковић.

Oву дводневну манифестацију која је окупила стручњаке из Србије, региона и Велике Британије отворила је потпредседница Владе Србије, министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.