БИЈЕЉИНА: Постојеће противепидемиолошке мјере продужене до 15. новембра :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Постојеће противепидемиолошке мјере продужене до 15. новембра


На 32. ванредној сједници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној 2. новембра, закључено је да је епидемиолошка ситуација на подручју града Бијељина и даље неповољна и усвојена је Наредба о обавезном провођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона на територији града Бијељина, којом су постојеће мјере продужене до 15.11.2021. године.
 
Наредбом је извршено усклађивање мјера са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације за провођење мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској од 1. новембра 2021. године.
 
С обзиром да је епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине и даље неповољна, Градски штаб апелује на грађане да се у што већем броју вакцинишу против вируса корона, а Градска управа ће, у складу са могућностима, помоћи школама у обезбјеђењу заштитних и дезинфекционих средстава.
 
Све васпитно-образовне установе на подручју града Бијељина, сходно Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и Наредбом Градског штаба за ванредне ситуације, обавезне су да о епидемиолошкој ситуацији редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе Републике Српске и Градски штаб за ванредне ситуације, преко Одјељења за друштвене дјелатности Градске управе Града Бијељина.
 
Налаже се Одјељењу за  инспекцијске послове и Одјељењу комуналне полиције Градске управе да, у сарадњи надлежном Републичком инспекцијом и полицијом, интензивно врше надзор над провођењем мјера прописаних Наредбом Градског штаба о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона на територији Града Бијељина.
 
На сједници Штаба усвојени су и План активности на спровођењу мјера заштите и спасавања од сњежних падавина и снијега од интереса за Републику Српску за период 2021 - 2022. године на подручју Града Бијељина и Извјештај о реализацији мјера и задатака из годишњих планова Владе Републике Српске за 2021. годину на подручју Града Бијељина из области заштите и спасавања од поплава и пожара, а такође је усвојена и Информација о извршеној смотри и обуци Градских специјализованих јединица цивилне заштите у 2021. години.


​Град Бијељина