ИТАЛИЈАНИ ОТВОРИЛИ ПОГОН ЗА ПРОИЗВОДЊУ МАЈИЦА У ХАСАМА КОД БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ИТАЛИЈАНИ ОТВОРИЛИ ПОГОН ЗА ПРОИЗВОДЊУ МАЈИЦА У ХАСАМА КОД БИЈЕЉИНЕ


Фирма "Севен пул" у власништву италијанских инвеститора, прије два мјесеца отворила је погон у Хасама код Бијељине. Запошљавају 50 радника, углавном жена, а баве се производњом мајица за "Бенетон Олимпиас". Циљ им је повећање броја радника и проширење производње.
 
Истраживањем тржишта, Бијељина се показала као идеално мјесто за покретање производње, истакао је власник фирме "Севен пул" Александар Караро, задовољан подршком Градске управе, Завода за запошљавање, као и пратећих фирми и појединаца.

Ова фирма, која послује у оквиру групације Бенетон Олимпиас, ради на пословима састављања дијелова мајица у готов производ. У прва два мјесеца запослено је 50 жена, које се још обучавају за рад на машинама.

- Наша идеја је тренутно се зауставити на ових 50 жена, обучити их да раде, а до краја године запослити још 50. Све жене морамо обучити, јер немамо особа које су радиле и знају радити овај посао - каже Караро.

Лорела Кампанаро, директроица фирме "Севен пул" истакла је да тренутно не жели причати о бројкама и количини робе које жене направе, и тиме, како је рекла, стварати им додатни притисак, него јој је примаран квалитет производа, а остало, истиче, долази временом.

Након завршетка факултета Милица Шубарић први посао је добила у овој фирми, гдје ради као секретарица.
Каже да јој је драго што је добила прилику да учествује у стварању нове фирме на нашим просторима за коју се нада да ће бити успјешна.

- Услови за наше стандарде су добри, имамо и храну, а плата је мало виша него што је у просјеку за раднике са средњом стручном смјеном. Осигурани смо, пријављени и задовољни - рекла је Шубарићева.

Раднице које раде за машинама први пут су се сусреле са овом производњом. Надају се да ће временом стећи искуство неопходно за успјешно обављање посла.

Драгица Мајсторовић, једна од радница у овој фирми навела је да је у почетку рад био нешто тежи, али, како каже, временом ће се праксом научити, као и сваки други посао.

Власник фирме "Севен пул" истакао је да је, након четири погона колико имају у Хртватској, овај у Бијељини - први који су отворили у БиХ.

Планирају да, до краја године, запосле још 50 радника.

РТРС