ЗАСЛУГОМ СЛАВИШЕ ПЕРИЋА СВЈЕТСКИ КУП ХАРМОНИКЕ 2023. У СРПСКОЈ И БИХ :: Semberija INFO ::

 

ЗАСЛУГОМ СЛАВИШЕ ПЕРИЋА СВЈЕТСКИ КУП ХАРМОНИКЕ 2023. У СРПСКОЈ И БИХ


Град Бијељина и општина Угљевик биће домаћини 76. Свјетског купа хармонике 2023. године , одлучено је на Конгресу Свјетске асоцијације акордеониста.
 
Члан ове асоцијације магистар хармонике Славиша Перић из Бијељине рекао је да је ова одлука донесена једногласно на 146. Конгресу , који је одржан у Минхену у оквиру 74. Свјетског купа хармонике.
 
Перић је добио подршку и повјерење руководства Свјетске асоцијације акоредониста и делегата из преко 40 земаља захваљујући дугогодишњим резултатима и промоцији академске хармонике, као организатор престижног Интернационалног музичког фестивала "Дани хармонике", који се већ 13 година одржава у Угљевику и Бијељини.
 
"Република Српска и БиХ на овај начин пишу историју у области културе, а сама чињеница да је Русија, као земаља из које долазе најпризнатији свјетски извођачи хармонике, само једном била у прилици да буде домаћин ове манифестације, довољно говори о значају овог догађаја", појаснио је Перић.
 
Након Перићевог излагања на Конгресу, предсједник Свјетске асоцијације акордеониста Мирко Патарини из Италије честитао му је на досадашњем раду и ауторитету који има у овој асоцијацији.
 
Патарини је изразио задовољство што ће се 76. Свјетски куп хармонике 2023. године одржати у Републици Српској и БиХ.
 
"Фестивал ` Дани хармонике ` су Угљевик и Бијељину сврстали у својеврстан центар академске хармонике, не само у Европи, него и у свијету и сходно томе Перић је стекао репутацију", рекао је Патарини и додао да је и лично био учесник овог фестивала.
 
Перићу су честитали и потпредсједник Асоцијације Александар Селиванов из Русије, те генерални секретар Асоцијације Кимо Матила из Финске.