ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЈЕЛИ ПЛАСТЕНИКА С КРАЈЊИМ КОРИСНИЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЈЕЛИ ПЛАСТЕНИКА С КРАЈЊИМ КОРИСНИЦИМА


У Великој сали Градске управе града Бијељине потписани су уговори о додјели пластеника у оквиру пројекта ,,Директна социо-економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у Босни и Херцеговини“. Пројекат суфинансира Министарство спољних послова Њемачке, а имплементира га њемачка невладина организација АБЦ у БиХ.
 
Према ријечима Русмира Ханића, који је пројект менаџер пројекта помоћи социјално угроженим грађанима у 16 локалних заједница у БиХ, циљ је конкретна едукативна и материјална помоћ за социјално угрожене породице и установе кроз процес запошљавања у интензивној пољопривредној производњи и то додјелом пластеника с циљем придруживања пољопривредној производњи на нивоу локалне заједнице. 

 
-У Бијељини потписујемо уговоре са корисницима, Градском управом и Центром за социјални рад, а пројекат је конципиран тако да Центар за социјални рад, руководећи се Законом о социјалној заштити, одабере породице којима се додјељују пластеници. Пластеници се додјељују и монтирају на лицу мјеста и врши се засијавање са јесењом сјетвом, тако да корисник  већ у старту има производ о ком се треба бринути, а који ће моћи да пласира у своју породицу, а и на тржиште. Кроз пластеничку производњу на годишњем нивоу корисник може да допринесе између седам и осам хиљада марака“, прецизира Ханић истакавши да су партнери на пројекту Министарство спољних послова СР Њемачке, локалне заједнице, центри за социјални рад и НВО ,,АСБ“ БиХ.
 
Сретен Вучковић из Одјељења за пољопривреду Града Бијељина је рекао да је Град Бијељина увијек била поуздан партнер и АСБ-у и свим другим организацијама које су изразиле спремност да суфинансирају пројекте, како оне које имају социјалну компоненту, као што је овај, тако и развојни, као и сваки други.
 
-Данас потписујемо уговоре, а у наредним данима биће постављено 13 пластеника површине 75 и 100 м2  социјално угроженим породицама. Учешће Града Бијељине на овом пројекту је у износу од 10 400 марака, каже Вучковић. 
 
Међу онима који су добили пластеник је и Фондација ,,Лара“.
-Захваљујемо се АСЦ-у, као и Градској управи града Бијељине, Центру за социјални рад и Аграрном фонду што су нас препознали и додијелили нам овај пластеник. Нама ће он много значити, јер ми имамо и Сигурну кућу у којој бораве жртве насиља у породици и оне ће бити оспособљаване за пољопривредну производњу  у пластеницима, те ће након изласка из Сигурне куће моћи и саме да аплицирају  за један овакав пројекат и можда тако свој живот уредити на други начин него што су га до тада живјеле, истакла је испред Фондације ,,Лара“ Мирзета Томљановић. 

Semberija info