МАЛИШАНИ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

МАЛИШАНИ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА БИЈЕЉИНЕ


Поводом обиљежавања Дјечије недјеље градоначелник Љубиша Петровић примио је малишане свих бијељинских вртића. У пратњи својих васпитача и директора дјеца су постављала бројна питања, те изнијели своје приједлоге како побољшати услове живота дјеце у граду.
 
 
Градоначелник Љубиша Петровић је поручио да Бијељина ради на томе како би дјеци осигурала што сретније дјетињство.
 
-Наш задатак је да обезбиједимо добре и повољне услове за нашу дјецу, прије свега за дјецу предшколског узраста. Наша обавеза је да изједначимо права све дјеце и да повећамо њихов обухват предшколским васпитањем и образовањем и у складу с тим  ми смо и ове године извршили одређене помаке у смислу субвенционисања боравка дјеце у приватним вртићима и смањења цијене боравка у ЈУ Дјечији вртић ,,Чика Јова Змај“, изјавио је градоначелник Петровић.
 
Директор Дјечијег вртића ,,Драган и Зоран“ Горан Гашић истиче да је ово први пут да су у Градску управу позвана дјеца и представници свих предшколских установа са подручја Бијељине, а укупно их је 15.
 
- То је добар тренд продубљивања сарадње коју смо започели, почев од субвенција за боравак дјеце у приватним предшколским установама, до најава да ће се  у наредном периоду ићи и с директном подршком предшколским установама“, каже Гашић који је овом приликом указао да сви који раде с дјецом у вртићима сваки дан воде рачуна о дјечијим правима, а ова манифестација је прилика да се и друге институције и организације  укључе и да се заједничким снагама уради оно што је свима нама циљ, а то је да дјеци омогућимо срећно и безбрижно дјетињство.  

​-,,Дијете је дијете у  било којој установи боравило, приватној или јавној, а на нама је да свакодневно показујемо да мислимо о њима и њиховој будућности“, рекао је директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић указујући да Дјечија недјеља, традиционална годишња манифестација, која се одржава прве недјеље у октобру, за циљ има наглашавање права и потреба дјетета у заједници у којој живи, расте и развија се.
 
Након разговора градоначелник Љубиша Петровић је са дјецом обишао просторије Градске управе града Бијељине, једне од препознатљивијих грађевина и симбола града.