ГО СНСД БИЈЕЉИНА: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДА НЕ ИГНОРИШЕ СКУПШТИНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ :: Semberija INFO ::

 

ГО СНСД БИЈЕЉИНА: ПОЗИВАМО ГРАДОНАЧЕЛНИКА ДА НЕ ИГНОРИШЕ СКУПШТИНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ


Шеф Клуба одборника СНСД у Скупштини града, Мирослав Миловановић, позвао је градоначелника Љубишу Петровића, да, како је рекао“, „ престане са игнорисањем иницијатива које је усвојила Скупштина граада и које су упућене градоначелнику и Градској управи на даље поступање“. 

-Својим дјеловањем у претходном периоду смо показали добру вољу и пружили смо му руку, а чињеница је да смо у претходном периоду подржали преко 400 одлука и иницијатива које је упутио градоначелник и Градска управа, што значи да нисмо били сметња у функционисању Града Бијељина“, рекао је Миловановић. Он је подсјетио да су кроз амандмане, увели неколико нових ставки које за циљ имају побољшање у буџетским примањима.

-Увели смо субвенције за новорођенчад, помоћ плаћања боравка дјеци у вртићима, подстицаји пољопривредницима, помоћ Градској Топлани, Градском гробљу и тд., а са друге стране, имамо потпуно игнорисање као скупштинска већина“, рекао је Миловановић и додао да бројне поднесене иницијативе стоје у ладицама код градоначелника Петровића.

-Међу, преко 20 иницијатива је и она која се односи на Одјељење за стамбено-комуналне дјелатности. Подсјетићу да је по важећим актима, када је у питању асфалтирање у мјесним заједницама, дефинисано да грађани учествују са 30 посто, а 70 посто Градска управа. Моја иницијатива као одборника била је да се износ учешћа грађана, са 30 посто смањи на 20 посто,  али то и даље стоји у ладици. Очекујем да ће градоначелник „натјерати људе у овом одјељењу да почну да раде свој посао“, рекао је Миловановић и изразио очекивање да ће се градоначелник, како је истакао, „вратити својим надлежностима, а за које су га грађани изабрали“. На питање, да ли постоје назнаке да ће доћи до заједничког састанка, Миловановић је рекао да је скупштинска већина више пута покушавала и упућивала позив, али да са друге стране није било слуха да дође до заједничког састанка.

-Спремни смо да разговарамо, али за разговор требају обје стране“, рекао је Миловановић.