ДЕПОНИЈА УКЛОЊЕНА ЗА 24 ЧАСА! :: Semberija INFO ::

 

ДЕПОНИЈА УКЛОЊЕНА ЗА 24 ЧАСА!


Комунални полицајац Ратомир Драганић из Бијељине запримио је пријаву да је на такозваним дринским старачама у близини Павловића моста једна од фирми из овог града бацила већу количину смећа на дивљу депонију, а након његове брзе реакције представници фирме не само да су однијели свој отпад, него су уклонили цијелу депонију!
 
Драганић истиче да је на наведеној локацији, када је ријеч о количини, затечено око 50 камионских приколица смећа, од чега је деведесет одсто био грађевински шут, а остатак комунални отпад.

 
- Љубитељи природе и еколошки активисти из нашег града Мирослав Вујановић и Мишо Росић објавили су фотографије депоније на друштвеној мрежи „Фејсбук“, након чега сам одмах реаговао и отишао на лице мјеста. Тамо сам, између осталог, пронашао бачен архивски материјал једног предузећа које нећу да именујем, те сам посјетио њихову управу. У оквиру законских овлаштења наредио сам да склоне оно што су бацили, а они су унајмили извршиоца који је почистио цијелу депонију у току једног дана'', нагласио је Драганић.
 
Он је подсјетио да су за вријеме његовог мандата начелника Комуналне полиције, као и током обављања дужности комуналног полицајца, уклоњене и друге велике депоније, попут оне иза „Семберског салаша“, те у насељима Ковиљуше, Патковача, и у Пучилама код кружног тока.
 
- Позивам све грађане да уколико примијете да неко одлаже отпад на непримјерен начин, поднесу пријаву Комуналној полицији, јер је борба за здраву животну средину борба свих нас'', додао је Драганић.