ЛОПАРЕ: СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ


Повеље општине Лопаре, поводом крсне славе Ђурђевдана, додијељене су министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирку Шаровићу и генералу Војске Републике Српске Момиру Зецу.
 
На вечерашњој Свечаној сједници општине Лопаре Шаровићу је додијељена Повеља за допринос развоју привредног, образовног и културног живота општине Лопаре, а генералу Зецу за посебан допринос у очувању Мајевице и стварању Републике Српске.
 
Начелник ове мајевичке општине Радо Савић истакао је резултате и достигнућа ове општине у протеклих годину дана те најавио нове пројекте.
 
-У протеклом периоду урађено је 10 километара асфалтног пута, санирана су клизишта и изграђено је 11 стамбених јединица породицама које су страдале у клизиштима, у току је припрема за изградњу још 29 кућа што ће чинити од 2015. године укупно 100 новоизграђених кућа у Лопарама онима којима су срушени домови у клизиштима- истакао је Савић.
 
Он је говорећи о раду и постигнутим резултатима нагласио добар рад Дома здравља Лопаре који послује са суфицитом а који ће у овој години завршити градњу објекта у коме ће бити смјештен Центар за базичну рехабилитацију и ментално здравље.
 
-Привредни субјекти на подручју Лопаре добро послују и сви су извозно оријентисани. Отворен је и нови погон фирме „Смарт систем“ чији је власник наш земљак из дијаспоре а у току љета ће бити отворен спортски ценатар „Базени“ чији је инвеститор такође наш Мајевичанин из дијаспоре- рекао је Савић у говору.
 
Савић је најавио као приоритетне пројекат излетишта на „Бусији“, изградњу Спортске сале и побољшања водоснабдијавања у овој мајевичкој општини.
 
Храм Покрова Пресвете Богородице, који ове године обиљежава двије деценије, добитник је Златне значке општине Лопаре.
Руски генерал Михаил Павлович Лавраненко добитник је Златне значке за допринос миру и очувању православља на Мајевици, а Роберт Прилер из Њемачке за хуманитарни рад.
 
Златне значке додијељене су Стеви Митрићу и Николи Грујићу из области образовања, као и Чеди Рикановићу за спортски рад.
 
За допринос у развоју и унапређењу општине Лопаре, златне значке додијељене су замјенику министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Предрагу Јовићу и Миланку Тошићу из Лопара.
 
Захвалнице општине Лопаре додијељене су Горану Гајићу за истакнути рад и допринос у раду и развоју мјесних заједница, предузећу "САС" из Прибоја и Горану Тасовцу за хуманитарни рад, Марку Јовићу за развој пчеларства, Адаму Кнежевићу за друштвено-политички рад и Николи Станојевићу за пољопривреду.