Нешковић: Вакцинисано 2.700, а ревакцинисано 2.300 лица у Лопарама :: Semberija INFO ::

 

Нешковић: Вакцинисано 2.700, а ревакцинисано 2.300 лица у Лопарама


Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић рекао је да је на подручју ове општине до сада вакцинисано 2.700, а ревакцинисано 2.300 лица.

Нешковић је позвао све оне који нису вакцинисани да се пријаве Служби породичне медицине и Хигијенско-епидемиолошкој служби, те да искористе могућност имунизације једном од четири врста вакцина које су доступне у овој лопарској здравственој установи.

"У посљедња три мјесеца смо имали заинтересованих грађана за вакцине `фајзер`, `синофарм` и `спутњик ве`, а све више се за вакцину јављају лица средње животне доби и млађи", рекао је Нешковић.

Дом здравља Лопаре, према Нешковићевим ријечима, у потпуности је спреман за све захтјеве 10.500 корисника здравствених услуга.

"Све наше службе раде у пуном капацитету и све услуге које пружамо нашим грађанима су свакодневно доступне, од основних медицинских прегледа до прегледа који обављају љекари специјалисти", додао је Нешковић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији, Нешковић је оцијенио да је на територији ове мајевичке општине она стабилна - под надзором се налази 35 лица, од којих је њих 16 позитивно на вирус корона.


​За Семберија инфо - Младен Василић