ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНЕ ЕКОНОМИЈЕ: ПРИЈЕМ БРУЦОША :: Semberija INFO ::

 

ФАКУЛТЕТ ПОСЛОВНЕ ЕКОНОМИЈЕ: ПРИЈЕМ БРУЦОША


Свечани пријем бруцоша Факултета пословне економије Бијељина-Универзитета Источно Сарајево, организован је данас, 4. октобра. Декан Факултета пословне економије, професор др Весна Петровић, истакла је да је уписна квота испуњена и да имају 70 студената за академску 2021/ 2022.



- Задодовољство нам је што смо осим свечаног пријема бруцоша и подјеле индекса, уприличили и гостовање  доктора из ЈЗУ „Болница Свети врачеви“. Са нама су данас директор Болнице „Свети врачеви“, професор др Златко Максимовић, инфектолог др Александра Радојчић и др Сања Миловановић, који ће нашим бруцошима, „академским првачићима“, одржати савјетодавно предавање о значају придржавања епидемиолошкх мјера. Оно што је битно истаћи је и да настава, одлуком ректора Универзитета, почиоње на класичан начин, који је и најефикаснији, а искрено се надамо да ће комплетан академски процес протећи на овај начин“, каже проф. др Петровић.

У име ЈЗУ Болница „Свети врачеви“, инфектолог др Александра Радојчић је истакла да је ово најбољи начин да се у директном обраћању студентима појасни, на који начин да се заштите од вируса корона“.
- Коришћење личне заштитне иопреме, физичка дистанца, провјетрене просторије, појачана лична хигијена и тд., мјере су које су већ дужи период нешто што константно истичемо, а свакако, апел је константан и да се у што већем броју вакцинишемо, јер што је већи проценат вакцинисаних, епидемиолока ситуација биће боља. што ће свакако утицати на редовно и класично одвијање академског процеса наших студената“, каже др Радојчић.


Семберија инфо - О. Стјепановић