Народни скуп Коалиције “Договор за Бијељину”: Бијељина нема времена за губљење :: Semberija INFO ::

 

Народни скуп Коалиције “Договор за Бијељину”: Бијељина нема времена за губљење


На препуном градском тргу у Бијељини вечерас је одржан  скуп Коалиције “Договор за Бијељину” на којем су представници политичких странака окупљених у ову коалицију изразили своје незадовољство досадашњим радом актуелног градоначелника Бијељине Љубише Петровића, затраживши од њега да коначно почне радити за добробит свих грађана Бијељине или да поднесе оставку.



Владимир Лазић, предсједник Градске организације СНСД Бијељина кратко је поручио да овај величанствени народни скуп, који се одржава у Бијељини, потврђује да народу није свеједно.
“Важно је истаћи оно основно, да Бијељина може и мора боље. Са овог  скупа шаљемо јасну поруку да само сви заједно, сложно, вриједно, можемо без икаквих проблема изградити и нашу Бијељину и Семберију и Републику Српску”.



Милан Дакић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бијељина и посланик у Народној скупштини РС поручио је да овај величанствени скуп показује да је Бијељина спремна за промјене, да овај град не жели да стагнира.
“Грађани који су нас бирали, желе да станемо испред њих и да кажемо да не желимо изгубити ни јучерашњи, а ни данашњи дан, мјесец или годину. Вечерас је озваничен почетак промјена које треба да се десе, када је у питању градоначелник Бијељине и оно што Градска скупштина може да уради, да би Бијељина као град и даље напредовала”, истакао је Дакић.



Предраг  Јовић, предсједник СДС Семберија – Мићо Мићић истакао је да је у посљедњих петнаестак година Бијељина била најпрепознатљивији град у БиХ по економском развоју.
“Долазили су нам  инвеститури, људи са  идејама. Нажалост, у посљедњих годину дана  увјерени смо да у Бијељини, осим мржње, прозивки и самовоље, ништа се друго не дешава. Коалиција “Договор за Бијељину”, својевремено је схватила да само окупљени, у саборности, на шта нас позива и СПЦ, можемо нешто урадити.  Позивамо још једном градоначелника на разговор о свим пројектима који Бијељину могу поново ставити на прво мјесто, што је било препознатљиво свих протеклих година, али, нажалост, више није тако”, истакао је Јовић.



Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину, изјавио је да “Коалиција за Бијељину” овим митингом показује да има легитимитет код грађана за све одлуке које су донесене.
“Дошли смо овдје да, заједно са нашим грађанима, покажемо да ћемо поручити градоначелнику Бијељине да више нема право на грешку. Он од данас има само два избора, или да крене да ради или да поднесе оставку и врати се послу за који је школован. Сигурно ће на тај начин више помоћи грађанима Бијељине. Нама треба напредак, нама требају људи који ће Бијељину водити напријед и који ће од овог града изградити регионалани центар. Желимо да Бијељина буде препознатљива по томе да људи овдје долазе, а не да одлазе из овог града”, изјавио је Митровић.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина истакао је да ће с овог скупа бити упућена јасна и недвосмислена порука и градоначелнику и запосленима у Градској управи, да Бијељина више нема времена за губљење.
“Бијељина мора наставити да се развија онако како се до сада развијала.Свједоци смо да у протеклих девет мјесеци сви процеси у Бијељини, од неких животних, као што је одржавање јавних и зелених површина, саобраћајница, па до крупних пројеката који утичу на развој града, све је то заустављено, јер градоначелник и његови сарадници нису вични вођењу града  већег од стотину хиљада становника. Бијељина не смије више да тапка у мјесту. Они морају да се пробуде и да коначно почну да раде посао за који су их грађани бирали”, поручио је Ђурђевић. 

Дико Цвијетиновић, предсједник Народне партије Српске, с говорнице је поручио да се због несарадње са градоначелником не може реализовати ниједан озбиљан пројекат, те да он својим дјеловањем опструише развој овог града.


Семберија инфо - Љ. Љубојевић