Саопштење градоначелника Љубише Петровића :: Semberija INFO ::

 

Саопштење градоначелника Љубише Петровића


Пред сутрашњи митинг странака које чине скупштинску већину у Бијељини, понавља се устаљена пракса да директори јавних предузећа, фондова и установа уцијенама и пријетњама приморавају запослене да учествују на овом протесту против градоначелника и Градске управе Града Бијељина.

Тим поступком директори и њихови налогодавци стављају до знања својим запосленима, али и свим суграђанима, да ни они сами не вјерују у успјех митинга, ни у вјеродостојност захтјева који ће сутра бити постављени, па су због тога приморани да људе на митинг доводе под присилом.

У складу са начелима демократије у које вјерујемо, позивамо све запослене у јавним предузећима и установама да одлуку о одласку или неодласку на митинг у Бијељини или Бањалуци донесу у складу са својом вољом, а не вољом надређених руководилаца. Истовремено, позивам све суграђане који су истомишљеници са организаторима протеста и незадовољни мојим радом, да дођу на митинг, јер вјерујем да је протест легитиман начин да се изрази политички став. Такође, позивам их да се придржавају мјера заштите, имајући у виду епидемиолошку ситуацију изазвану вирусом ковид-19 и да се сачува јавни ред и мир у нашем граду.

Грађани Бијељине не треба да се плаше уцјена и пријетњи, јер у овом граду сигурно пролази вријеме када се владало на принципу страха, а народ Семберије који је бирао своје руководиоце, има право да против њих протествује. Промјене на челу града Бијељина и у градској администрацији, започете на прошлим локалним изборима, јасан су показатељ да је народ Семберије опредијељен да живи слободно.

​Живјела слободна Бијељина, Семберија и Република Српска!


 ГРАДОНАЧЕЛНИК
Љубиша Петровић