САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА ДЕМОС БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА ДЕМОС БИЈЕЉИНА


У саопштењу за јавност Градског одобра ДЕМОС Бијељина наведено је да је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић још једном показао да је недорастао функцији коју обавља. У његовом досадашњем раду од великих предизборних обећања до сада нисмо видјели ништа.

Док се градоначелник бави производњом острашћених саопштења за медије и убирањем јефтиних политичких поена, извјештај о извршењу буџета показује стварно стање у Семберији.
А стварно стање, настало као посљедица његовог нерада, изгледа овако:

  • Изградња комуналне структуре - од планираних 1,8 милиона марака за пола године искориштено само 6,292 КМ,
  • експропријација за инфраструктуру - од планираних 900 000 извршење је једва 117 000 КМ,
  • јавна хигијена и одржавање зелених површина - извршење је само три одсто,
  • капиталне инвестиције - извршење седам одсто!
Док се прича о бољитку који, ето, само што није, о ,,народу" и ,,народним парама", ,,народни" градоначелник, умјесто да искористи новац који му је буџетом на располагању, изиграва дежурног полицајца. И не само то, он је и истражитељ и тужилац и судија, све у једном.  
Поред града, ,,дијете села", како су га често звали у кампањи, заборавио је и семберска села, па се у посљедњих годину дана не праве нови путеви, стари се не поправљају, трава се не коси... Списак је подужи.
Из свега наведеног стиче се утисак да градоначелник за годину дана мандата није схватио који је његов главни задатак.

А нема ко ни да му каже, јер поред његове очигледне збуњености и незнања, градоначелник нема ни адекватне сараднике. Кабинет Љубише Петровића са највише савјетника у БиХ сачињен је махом од нестручних људи, без искуства и било какве визије. Таква су му и остала кадровска рјешења.
Због свега тога, позивамо градоначелника да се, умјесто запаљивих саопштења и празних обећања, прихвати посла и покрене овај град из застоја у који га је довео'', наведено је у саопштењу за јавност Градског одбора ДЕМОС Бијељина.