ДЕЛАГАЦИЈА ЛОПАРА НА ОТВАРАЊУ РАТНЕ ИЗЛОЖБЕ У БЕОГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

ДЕЛАГАЦИЈА ЛОПАРА НА ОТВАРАЊУ РАТНЕ ИЗЛОЖБЕ У БЕОГРАДУ


Делегација општине Лопаре присуствовала је данас свечаном отварању изложбе у Београду "Слава палим херојима 1991-2001", коју је реализовало Удружење ветерана Посебних јединица полиције Србије уз подршку Министарства одбране Србије.

Бивши командант 549. моторизоване бригаде Војске Југославије /1995-1999/ генерал-мајор у пензији Божидар Делић рекао је да данашња изложба у Народној скупштини Србије подсјећа на ратне другове из полиције и војске који су дали животе за слободу српског народа.

"Као удружење 549. херојске бригаде `Цар Душан Силни` боримо се за остваривање циљева, а то су његовање борбених традиција, помоћ породицама погинулих сабораца, помоћ болесним саборцима и до сада смо постигли прилично добре резултате, а у контактима смо са удружењима из Републике Српске. И сам сам био припадник 715. бригаде из Билеће Војске Републике Српске", навео је Делић.

Он је нагласио да се у свему што раде ова удружења никад на одваја Република Српска.

На отварању изложбе говорили су предсједник Удружења и коаутор изложбе Саша Пантелић, као и стручни консултант генерал-потпуковник полиције у пензији Обрад Стевановић.

Делегацију Лопара чинили су предсједник Предсједништва локалне Борачке организације Митар Тојић, потпредсједник Скупштине општине Лопаре Ацо Тодоровић и одборник у локалном парламенту Желимир Нешковић.

Након свечаности Нешковић је изразио задовољство што је на овакав начин ова мајевичка општина присутна на догађају који његује сјећање на браниоце српског народа и територије.

"Током одбрамбено-отаџбинског рата општина Лопаре је била први браник српског народа и територије од планине Мајевице до ријеке Дрине", подсјетио је Нешковић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Лопара Митар Тојић истакао је да је посебно задовољство што ова општина сарађује са удружењима и институција Србије.

"Сви ми из Републике Српске загледани смо у нашу матицу Србију", рекао је Тојић.


За Семберија инфо - Младен Василић