Изборна скупштина Организације старјешина ВРС градa Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Изборна скупштина Организације старјешина ВРС градa Бијељина


У Бијељини  је 26. септембра одржана друга изборна скупштина Организације старјешина Војске Републике Српске  градa Бијељина.  Скупштином је предсједавао досадашњи замјеник скупштине Синиша Кајмаковић.  Прије почетка засједања минутом ћутања одата је почаст умрлим члановима градске скупштине - Ђоки Пајићу и Мићи Мићићу, као и бившем предсједнику Предсједништва организације Миловану Милутиновићу.

У име Градске управе скупу се обратио Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине. Из Предсједништва организације скупу су присуствовали Мирко Тривић, члан Предсједништва и генерални секретар  Жељко Стругар. Састанак је протекао у радној и конструктивној атмосфери. Поднијет је извјештај о раду за протекли период, те предочен план рада за наредну годину.

Потом се приступило избору за Предсједништво градског одбора, потврђени су мандати за претходних седам чланова одбора и изабрана су још два нова члана - Горан Новаковић и Зоран Ђекић.

За предсједника Скупштине изабран је Мирослав Бобић, а за замјеника Синиша Кајмаковић. Пошто је наша градска скупштина бројна изабрано је још  осам чланова Градске скупштине -  Стокан Стевановић, Миладин Ракић, Предраг Марјановић, Рацо Лазић, Миленко Божић, Лазар Млађеновић, Миодраг Рајковиоћ и Милан Стевић.

Градска скупштина је делегирала два члана у Републички, а то су Светислав Стевановић и Игњат Ђорђић.

Закључци са ове Скупштине су да се организација мора позабавити рјешавањем  егзистенционалних и социјалних проблема својих чланова, као и  борачке организације у цјелини.  Истакнут  је  и проблем са којим се сусрећу поједни бивши официри  1. бијељинске бригаде „Пантери“ са истражним органима у БиХ. По завршетку Скупшине на градском тргу положен је вијенац пред спомеником погинулим борцима'', наглашено је из ГО ОСТА ВРС Бијељина.


​ГО ОСТА ВРС Бијељина