УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „МУЗИЧКИ УМЈЕТНИЦИ СЕМБЕРИЈЕ“: ДИЈЕТЕ, МУЗИКА И ПОКРЕТ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА „МУЗИЧКИ УМЈЕТНИЦИ СЕМБЕРИЈЕ“: ДИЈЕТЕ, МУЗИКА И ПОКРЕТ


Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“ у сарадњи са логопедским кабинетом „Твој логопед“ покренули су  Музичку радионицу „Чаролија“ намијењену дјеци, узраста од три до 9 година, а по методи Музичке радионице „Чаробна фрула“ из Коларчеве задужбине у Београду.

С тим у вези, данас, 25. септембра, организује се семинар под називом „Дијете, музика и покрет“ намијењен васпитачима, учитељима и музичким педагозима.
 
Предавачи су Бојана Нeсторовић, оснивач Уметничког образовања и издавачке куће „Чаробна фрула“ из Коларчеве Задужбине и  Мирјана Недељковић дипломирани музички педагог, професор солфеђа у Mузичкој школи „Др Војислав Вучковић“ у Београду.
 
Теме у оквиру семинара су рана музичка стимулација и едукација дјеце у предшколским установама и увођење покрета у почетну наставу солфеђа.
         
Од свих облика даровитости, музичка даровитост испољава се најраније – око треће године и зато је њен стимуланс, управо, у том периоду веома важан. Музика има моћ да подстиче развој интелигенције, моторике, меморије, социјализације, креативности'', поручују организатори овог семинара који се одржава у просторијама Универзитета за пословне студије у Улици Милоша Црњанског број један у Бијељини.