СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА


Поводом Дана града Бијељина, полагањем цвијећа и вијенаца, одата је почаст погинулим борцима. На споменик у центру града, цвијеће су положиле бројне делегације политичког, јавног и привредног живота Бијељине, а потом је у Центру за културу одржана свечана сједница Скупштине града, на којој су уручена градска признања. Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, честитао је грађанима Дан града уз поруку да је дужност сваког појединца да својим начином живота и рада чува слободу коју су изборили преци.




-На данашњи дан Бијељина је у Другом свјетском рату први пут ослобођена од фашиста, послије двије године окупације. Нажалост , то није био крај окупацији и прошло је још времена до коначне побједе над највећим злом које је задесило свијет. Борба за слободу каква је вођена тих година, срећом је прошлост, али је ипак наивно вјеровати да је фашизам заувијек нестао. Зато је свакодневна дужност сваког од нас да се својим начином живота и рада боримо за слободу, своју и слободу других људи. На слободу коју су наши преци изборили треба да будемо поносни. Треба да будемо поносни и на наш град и нашу равницу коју волимо, обрађујемо и која нам даје плодове“, рекао је Ђурђевић.  Поводом Дана града, највеће признање,  Повеља града, постхумно  је  додијељена дугогодишњем градоначелнику Мићи Мићићу  за изузетан допринос у изналажењу праведних и професионалних рјешења у функционисању локалне заједнице и развоја Бијељине, те урађене многобројне инфраструктурне пројекте. Златна медаља  

„Кнез Иво од Семберије“  за изузетан допринос који су дали у лијечењу грађана током пандемије биће уручена Болници  „Свети врачеви“, Дому здравља и Бањи  „Дворови“, која је била у ковид систему, а  Захвалница Града Бијељина, уручена  је  и инфектологу бијељинске болнице Александри Радојчић за учињено лично дјело , борећи се за животе и здравље сваког човјека у вријеме тешке епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона. Признања  су  уручена и бројним појединцима и организацијама заслужним за развој Бијељине. Златна медаља „Кнез Иво од Семберије“ уручена  је  Федералном минстарству расељених особа и избјеглица, УНДП и ДОО Мљекари „Дуле“, Сребрна медаља „Кнез Иво од Семберије“: д.о.о. „Бинго“, ИГП „Дрина“, Бронзана медаља „Кнез Иво од Семберије“: Брани Перковићу из Бијељине и Раденку Пелемишу власнику „Пекара Алекса“, Златна медаља „Филип Вишњић“: постхумно Милану Р. Марковићу, Верици Амиџић,   Сребрна медаља „Филип Вишњић“: постхумно проф. др Пери Спасојевићу, Бронзана медаља „Филип Вишњић“: Зорици и Љубици Мркаљевић из Бијељине, Златна значка града: постхумно Пантелији Савићу,  а  постхумно и Љуби Малетићу, Златна значка: Марици Гајић, Сребрна значка: Ведрану Боровчанину из Бијељине, а Захвалница Града Бијељина и др Милану Тодоровићу из Бијељине. У име награђених, честитке суграђанима поводом Дана и захвалност за признања изразио је директор Болнице „Свети Врачеви“ професор др Златко Максимовић.



-Хвала на признању, јер то је знак да људи виде и цијене ваш рад. То нам даје нову енергију, а оно што морам истаћи да су све вријеме здравствени радници јединствени у борби против пандемије“, рекао је проф. др Максимовић.  Захвалност за признање и честитке суграђанима упутила је и директор Дома здравља примаријус др Данијела Ђукин истичући да да је свих 450 запослених радника у служби грађана и да јединствени настављају борбу против пандемије вируса корона. Честитке поводом Дана града упутили и шеф кабинета градоначелника Младен Арсеновић, министар у Влади РС Недељко Ћорић и министар у Савјету министара БиХ Војин Митровић, са поруком да ће сви заједно чинити све да Бијељина буде још бољи град за све живот свих грађана.