НЕШКОВИЋ: ЛОПАРЕ - ПРИМЈЕР ПРИВЛАЧЕЊА УЛАГАЊА :: Semberija INFO ::

 

НЕШКОВИЋ: ЛОПАРЕ - ПРИМЈЕР ПРИВЛАЧЕЊА УЛАГАЊА


Представници Лопара учествовали су данас на конференцији "Инвестициони потенцијали Републике Српске" у Београду на којој су представили ову општину препознатљиву у региону као примјер за привлачење улагања.

Представници ове општине посебно су истакли да улагањима доприноси добар однос са дијаспором, по чему су Лопаре препознатљиве у региону.

"Општина Лопаре има добар однос са дијаспором, која је у протеклом периоду много улагала у свој завичај, а уз њихову подршку су отворена нова радна мјеста у привреди која је извозно оријентисана", навео је Желимир Нешковић, један од представнике ове локалне заједнице на скупу у Београду.



Делегација општине у којој је, осим Нешковића, био и Младен Јовић, изразила је задовољство јер су се Лопаре нашле на овако важној конференцији гдје су представљени потенцијали улагања у Српску.

"Посебно је задовољство јер смо и на овај начин промовисали општину Лопаре у матици Србији, у коју смо сви, са лијеве обале Дрине загледани", рекао је Нешковић.

Заједно са представницима општине, конеренцији је присуствовао и предсједник Удружења српских привредника Швајцарске Стојан Стевановић, познат као велики хуманиста који је поријеклом Мајевичанин.

Конференцију "Инвестициони потенцијали Републике Српске" у Београду је организовала Привредна комора Србије у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији.


За Семберија инфо - Младен Василић