БИЈЕЉИНА: СЛАВА И ЈУБИЛЕЈ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: СЛАВА И ЈУБИЛЕЈ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД


Ломљењем славског колача, у просторијама ЈУ Центра за социјални рад, обиљежена је крсна слава Свети Јоаким и Ана, али и значајан јубилеј ове установе, шест деценија рада и постојања. Чин ломљења славског колача са свештеником Српске православне цркве Мираном Гавриловићем, обавили су кум славе, директор АД „Град“ Бранислав Влачо и директор Центра за социјални рад Милорад Софренић.



Софренић је истакао да кумство између Центра и АД „Град“ траје већ двије деценије. Он се посебно захвалио запосленим у Центру на преданом раду, јер раде са изузетно осјетљивом категоријом становништва. Такође, Софренић је нагласио да се обавезе према корисницима права, уредно измирују.



-Захваљујући редовности исплата од Града Бијељина и Владе Републике Српске, све обавезе се благовремено измирују, а очекујемо да ће се приоритетно ријешити уређење дворишта за дјецу са сметњама у развоју. Увјерен сам да ће Град и ово ставити на листу приоритета, јер имамо већ урађен пројекат. Инвестиција би коштала од 50 до 60. 000 КМ, а оно што је најважније, са реализацијом тог пројекта, дјеца са потешкоћама у развоју, која су корисници Дневног центра, добијају могућност да на отвореном и уређеном простору, имају радно-окупационе активности“, рекао је Софренић. Слави Центра и значајном јубилеју, присуствовали су представници привредног и политичког живота Града Бијељине.

Семберија инфо - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић