ПОКРЕТ ЗА БИЈЕЉИНУ: ПРОШЛО ЈЕ 300 ДАНА - ГРАДОНАЧЕЛНИК НИШТА НИЈЕ УРАДИО ЗА БИЈЕЉИНУ :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕТ ЗА БИЈЕЉИНУ: ПРОШЛО ЈЕ 300 ДАНА - ГРАДОНАЧЕЛНИК НИШТА НИЈЕ УРАДИО ЗА БИЈЕЉИНУ


Обраћање предсједника Покрета за Бијељину Миленка Митровића суграђанима:
 
,,Драги суграђани, комшије, уважени бијељински домаћини,

Желим да Вас подсјетим да је прошло 300 дана од локалних избора, од када је на челу Града Љубиша Петровић. За тих 300 дана није направљен ни један корак у развоју Бијељине.

Да ли прихватате чињеницу  да градоначелник и сарадници нису покренули ни један нови капитални развојни пројекат, да нема нових инвестиција, индустријских зона, није  изграђен ни један водовод, није асфалтирана ни једна нова улица, … нема активности на запошљавању младих?

Сјећате ли се његовог недораслог и недомаћинског иступа на конференцији за новинаре, након састанка са руководством Републике Српске које је дошло са намјером да покрене инвестиције у Семберију?

Већ сада је јасно да ће се Петровић и у наредних 300 дана умјесто развојем Бијељине бавити тужакањима, постављањима својих пријатеља за директоре, измишљајући препреке зашто нешто не може да се уради у граду, умјесто да налази брза и ефикасна рјешења у интересу свих.

Петровић упорно одбија реалност и не жели да, у интересу Града, прихвати сарадњу са скупштинском већином окупљеном око Коалиције ,,Договор за Бијељину''. Прво жучно напада наше иницијативе, да би их, кад се усвоје и почну реализовати, приписивао себи.

Очигледно је да он сноси одговорност за садашњи застој у развоју града и лоше стање.

Ако сам градоначелник није и неће ни постати свјестан бремена које је преузео на себе, да ли је вријеме да сам народ покаже који је прави пут којим жели да Бијељина корача у будућност?

Драги суграђани, наша Бијељина треба да постане јак регионални центар и то можемо постићи само заједничким снагама. Само саборно можемо поново покренути Бијељину.’’

Предсједник Покрета за Бијељину
Миленко Митровић