РЕБАЛАНСОМ ПРЕДЛОЖЕНО УВЕЋАЊЕ ИЗДВАЈАЊА ЗА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

РЕБАЛАНСОМ ПРЕДЛОЖЕНО УВЕЋАЊЕ ИЗДВАЈАЊА ЗА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ


На посљедњој Скупштини града Бијељина усвојен је нацрт ребаланса буџета за 2021. годину. Стандардна правна процедура налаже даље организовање јавних расправа са заинтересованим субјектима на којима би се указало на могућности побољшања усвојеног нацрта. Данашњој, четвртој по реду јавној расправи су присуствовали представници Савјета мјесних зајеница са подручја града.

Представници Одјељења за финансије Градске управе су упознали присутне да ће планирана буџетска издвајања за мјесне заједнице у буџету за 2021. годину остати иста уз повећање средстава за текуће помоћи са планираних 20 хиљада на 60 хиљада конвертибилних марака.

-Овим ребалансом, у односу на план буџета биће повећана средства за текуће помоћи мјесним заједницама с тим да су мјесне заједнице корисници буџетских средстава и преко других комуналних проблема које рјешава Градска управа попут асфалтирања, пошљунчавања макадамских путева, уређења јавне расвјете и слично. Сама ставка текуће помоћи ће ребалансом буџета бити предложена за увећање у односу на план буџета“, рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Љубише Петровића.

Током јавне расправе представници Савјета мјесних заједница су искористили прилику да службенике Градске управе подсјете на бројне проблеме који чекају на рјешавање у њиховим мјесним заједницама.

Представници Савјета мјесних заједница позвани су да до 24. септембра 2021. године Одјељењу за финансије Града Бијељине доставе писмене приједлоге ребаланса буџета који се тичу рјешавања проблематике на простору њихових заједница. Од стране Градске управе им је такође упућен позив да се са конкретним приједлозима рјешавања проблема одазову приликом израде нацрта буџета за 2022. годину како би се унапријед квалитетно испланираоутрошак буџетских средстава на рјешавање вишегодишњих комуналних проблема у мјесним заједницама Града Бијељина.

Семберија инфо