УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА


Одборници Скупштине града усвојили су нацрт ребаланса буџета у износу од око 57 милиона и 900. 000 КМ, а нацрт ће бити прослијеђен у процедуру, односно, јавну расправу. Оно што је обиљежило први дио засједања сједнице, свакако је и усраћена подршка скупштинске већине за извјештај о извршењу буџета за првих шест мјсеци, а одборници су кроз дискусију констатовали да нема капиталних инвестиција на подручју Бијељине. Предсјендик Скупштине Александар Ђурђевић је истакао да су „средства планирана за изградњу комуналне инфраструктуре у износу од 1.8 милиона КМ, за првих пола године извршена су у износу 6.292,79 КМ,  те да су средства планирана за експропријације за инфраструктуру, планирана у износу од 900 хиљада извршена у 116.794,95 КМ, тј. 13 посто. Он је навео и да су средства за јавну хигијену и одржавање зелених површина реализована у износу од три посто.

-Укупно извршење за капиталне инвестиције у граду Бијељина је у нивоу од седам посто за првих пола године, док је у Одјељењу за стамбено – комуналне послове извршење буџета око 19 посто“, рекао је Ђурђевић.



Градоначелник Љубиша Петровић је нагласио да Градска управа ради поштујући прописе и законитост у раду.

-Одјељења Градске управе треба да раде и радиће у складу са законом. Градоначелник не може произвољно рећи, е овдје ће бити урађен кружни ток и сл. Морамо поштовати струку и прописе, јер је чињеница да је 70 посто територије  Бијељине без регулационих планова, а то не можемо дозволити. Што се тиче инвестирања, морам као један од примјера навести да ће, уз поштовање прописа, ускоро почети изградња Ватрогасног дома, а интензивно се ради и на другим пројектима“, рекао је Петровић.

Одборници су у првом дијелу сједнице усвопјили Приједлог одлуке о обезбјеђивању гаранције од банке за провођење поступка експропријације за изградњу насипа радо заштите од поплава од ријеке Дрине-друга фаза, етапа четири, приједлог одлуке о додјели бесповратних финансијских средстава самосталним предузетницима у циљу ублажаваања посљедица паандемије вируса корона у износу од 200. 000 КМ.

Semberija info