Перић: Одјељење за стамбено-комуналне послове блокира функционисање града :: Semberija INFO ::

 

Перић: Одјељење за стамбено-комуналне послове блокира функционисање града


Градско Одјељење за стамбено-комуналне послове требало би да даје налоге АД „Комуналцу“ када је ријеч о чишћењу, прању улица, кошењу и уређењу зелених јавних површина, али тренутно стање у граду показује да ово одјељење уопште не врши свој посао, изјавио је одборник Републичке странке Српске у Скупштини града Бијељина Данијел Перић.
 
- Још на првој сједници Скупштине града сам говорио да се недовољна средства издвајају за заједничку комуналну потрошњу. Одјељење за стамбено-комуналне послове требало је у марту да потпише са „Комуналцем“ уговор за одржавање зелених површина, а њихово одгађање нас је довело до тога да грађани већ сада проглашавају Бијељину за један од неуређенијих градова у Српској – истакао је Перић.

Он је нагласио да је износ од 30.000 КМ које Град издваја за прање улица мизеран.
 
- За тај износ улице у граду могу бити опране два или три пута годишње, а да не помињем чињеницу да улице и јавне површине нису дезинфиковане од септембра прошле године, иако смо свједоци да се ситуација у вези са вирусом корона компликује – додао је Перић.
 
Према његовим ријечима, наведено одјељење мјесецима блокира нормално функционисање града, јер као што је одуговлачило са потписивањем уговора са „Комуналцем“ о одржавању зелених јавних површина, тако је дочекало и септембар без потписаног уговора са „Водоводом и канализацијом“ о одржавању кишне канализације.
 
- Слиједи период падавина и треба да се спремимо за „поплаве“ у Рачанској улици. Ђацима, студентима, свим грађанима, биће отежано кретање у овој и другим улицама, јер кишна канализација није очишћена, а једини кривац за то је Градска управа – каже Перић.