ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЛИКОВНА КОЛОНИЈА У БИЈЕЉИНИ


У организацији Туристичке организације Бијељина у Дворовима код Бијељине данас се окупило двадесет и девет ликовних стваралаца из региона, највише њих из Србије, из Београда, Кикинде, Руме, Сремске Митровице, а међу њима је и десетак умјетника са подручја Семберије, потврдио је Владимир Софренић, секретар Туристичке организације Бијељина.

“Задовољни смо одзивом умјетника и очекујемо квалитетне радове који ће бити изложени четрнаестог септембра у галерији Центра за културу “Семберија”.

Оливера Лолаџић, ликовна умјетница из Београда, већ трећи пут учествује на Ликовној колонији у Бијељини.

“Излажем у Србији и по свијету. Излагала сам у Санкт Петербургу, Новгораду, Паризу, Турској и у бројним другим галеријама широм свијета. У школу сликарства сам кренула 2014. године и од тада сам се у потпуности предала ликовној умјетности. Након студија филологије, шпанског језика и хиспаноамеричке књижевности, изабрала сам сликарство, као што се некада давно Надежда Петровић вјенчала са сликарством. На мојим сликама можете видјети људе у колу, у народним ношњама, знамените људе, историчаре. Сликам и по наруџби, све оно што је у складу с мојом етиком”, каже Оливера Лолаџић.

Милан Драгољевић из Нових Козараца код Кикинде, земљорадник, први пут учествује на Ликовној колонији у Бијељини. Слика већ четрдесте година и члан је Словачко - српског пријатељства у Ковачици, јер се бави и наивним сликарством. Каже да је задовољан гостопримством које је осјетио и препознао код Сембераца. Потрудиће се, како рече, да наслика један лијеп пејзаж из Баната.



Душица Топаловић из Београда већ шести пут учествује на овој колонији. Задовољна је свим оним што је доживјела у Семберији. Каже да слика од малих ногу, а њене слике, мотиве из Београда, отишле су на све континете.

Аљоша Буха из Бијељине већ четврти пут учествује на овој колонији. Каже да је највећа вриједност ове колоније у дружењу и стицању нових пријатељстава.