БЕСКОМПРОМИСНО ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

БЕСКОМПРОМИСНО ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Морам изразити задовољство данашњим разговорима, јер су наши активисти износили реално стање на терену, говорили отворено о успјесима и проблемима. До општих избора имамо још једанаест, дванаест мјесеци и вјерујем да ћемо промовисати своју коректност у политичком дјеловању, да ћемо тражити разумијевање и компромис при рјешавању сваког питања, поготово кад је ријеч о српском народу и његовом битисању у БиХ, изјавио је Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а након сједнице Предсједништва ове странке и састанка са предсједницима општинских и градских одбора у Дворовима код Бијељине.

“Борба за Републику Српску и даље ће бити бескомпромисна и у жижи свих странака које имају своје сједиште у Републици Српској. Тражимо своје гласаче и подршку код људи који реално гледају на проблеме, који не заташкавају проблеме и спремни су да их рјешавају. Немамо номјеру да се бавимо политикантством. Имамо успјешне људе у свим срединама. Обзиром на турбулентно стање на политичкој сцени, ДЕМОС остаје привржен закључцима Народне скупштине РС. Нема мјеста колебању и не желимо учествовати у нечему што ће сутра довести до мање надлежности Републике Српске”, истакао је Недељко Чубриловић, додавши да је у Бијељини након сједнице Предсједништва ДЕМОС-а уприличено и дружење неколико стотина чланова странке.



“Жељели смо на овај начин да покажемо своју компактност и привржености, да искажемо вољу за заједничко будуће дјеловање, изјавио је Чубриловић.

Споменка Стевановић, замјеник предсједника ДЕМОС-а изјавила је да је политичка и економска ситуација у друштву тешка и компликована, али да ће сви чланови ДЕМОС-а дати свој допринос побољшању стања у свим областима друштва.

“За непуне три године изградили смо солидну инфарструктуру и висок степен јединства. Наши функционери су у свакодневном контакту с грађанима. У наредном периоду радићемо на бољој организационој припреми странке за изборе. Пред грађане ћемо изаћи са конкретним резултатима који су постигнути у протекле двије године. Никога нећемо нападати, већ ћемо говорити о нама. На грађанима је да одлуче. Очекујемо добар изборни резултат, најмање шест мандата у Народној Скупштини РС, као и један мандат у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ”, истакла је Стевановић.



Чедомир Стојановић, предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а, домаћин овог скупа, изразио је увјерење да ће ДЕМОС у овој регији постићи добар резултат, те да ће, у најмању руку, поновити резултат из 2020. године , када је освојио 9.300 гласова бирача.

Семберија инфо