ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА МИЛЕНУ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА МИЛЕНУ


На Градском тргу у Бијељини данас је организован Хуманитарни базар за Милену Божић, дјевојку која се тешко повриједила на породичном имању када јој је пољопривредна машина за кукуруз, ухвативши косу завезану у реп, напросто скинула, односно отргнула комплетан скалп с главе, заједно с мишићима чела, сљепоочнице, као и аркаду изнад лијевог ока.

Цвија Крајишник, чланица Удружења грађана “Етно креатива”, иначе власница “Цицине радионице”, каже да Милени Божић треба помоћи, јер је у питању тешка повреда главе која је оставила естетске и психичке посљедице код ове дјевојке.

“Ово је минимум који можемо пружити, када је хуманост у питању. Све оно што су наше талентоване и креативне жене израдиле својим рукама, ми нудимо на продају, а прикупљени новац ћемо усмјерити за лијечење Милене Божић. Радује нас и то што је Милена након тешке повреде остала довољно присебна, јака и храбро све то подноси. Добро је размислила прије него што је затражила помоћ од хуманих људи. Схватила је да је самосажаљење не би нигдје одвело. Она је млада, жели да живи, да настави нормалан живот. Надам се да ће успјети у својој намјери, јер јој многи људи добре воље пружају помоћ и подршку. Сви ћемо се радовати, уколико Милена побиједи овај велики проблем с којим се суочила”, каже Цвија Крајишник, истичући да Милена Божић мора прикупити огроман новац, око стотину хиљада еура за естетске операције, лијечење и путне трошкове.

“Милена је провела неколико дана на лијечењу у Бањалуци, у Београду је имала неколико операција. Најважније је да је истрајна и стрпљива. Уколико планиране операције успију, вратиће јој животно самопоуздање и вјеру у живот”, каже Цвија Крајишник, истичући да је покренут и хуманитарни број 1403, на који грађани могу звати до 30 септембра, а отворен је и жиро – рачун број: 1995726001059064. 



Semberija info