ИЗАБРАНО НАЈЉЕПШЕ И НАЈТВРЂЕ ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ИЗАБРАНО НАЈЉЕПШЕ И НАЈТВРЂЕ ВАСКРШЊЕ ЈАЈЕ


У оквиру традиционалног такмичења за избор најљепше нашараног и најтврђег јајета, које је одржано испред Центра за културу ,,Семберија'', пријаве је доставило око стотину грађана Бијељине.
 
Ученик првог разреда Техничке школе ,,Михајло Пупин'' Александар Кешељ освојио је награду за најљепше осликано јаје, на којем је представио косовку дјевојку.


 
,,Идеју да осликам косовку дјевојку дала ми је мајка, која је иначе сликарка. Познати призор сам насликао на пачијем јајету, за шта ми је требало четири часа. Иначе, у основној школи је мој таленат препознао наставник ликовне културе Панто Пантић, па сам на многим такмичењима освајао прва и друга мјеста'', рекао је Кешељ за ,,Семберске новине''.
 
Једанаестогодишња Тамара Васиљевић, која похађа пети разред Основне школе ,,Вук Караџић'' побиједила је у такмичењу за најтврђе васкршње јаје.
 


,,Нисам се надала побједи. Ријеч је о обичном јајету које сам насумично изабрала код куће. Имало је на себи осликаног 'Чича Глишу', било ми је чак и смијешно, али испоставило се да је полупало 47 других јаја'', истакла је Васиљевићева.