ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ВАКЦИНИСАНИ ШТИТИМО СЕБЕ И ДРУГЕ ОКО НАС! :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ: ВАКЦИНИСАНИ ШТИТИМО СЕБЕ И ДРУГЕ ОКО НАС!


Расте број новозаражених особа у региону и свијету, а оно што је посебно забрињавајуће је да вирус напада све већи број млађих особа. Лјекари апелују на неопходност вакцинисања, јер вакцина је најефикасније средство у бори против корона вируса. Подручје општине Лопаре, такође, након извјесног затишја, биљежи пораст броја зажаених особа. Директор Дома здравља др Желимир Нешковић каже да тренутно под надзором имају 42 особе, 18 их је позитивно на вирус, а двије особе су хоспитализоване у ковид болници у Бијељини.

- Евидентно је погоршање епидемиолошке ситуације и с обзиром да смо свједоци колико је вирус корона опасан по здравље становништва, по ко зна који пут упућујемо апел да се невакцинисани што прије вакцинишу. Међу особама зараженим корона вирусом, преовладавају млађе  особе, те средње животне доби, а забрињавајуће је да је највећи број обољелих невакцинисано“, каже др Нешковић. Он подсјећа да пред нама и период када ће се више времена проводити у затвореном простору, јер јесен нам куца на врата, а уз вакцину, те појачану личну хигијену, физичку дистанцу и маску, штитимо себе и друге око нас. 

- Имамо вакцине различитих произвођача и на нама је само да их примимо и заштитимо се од обољевања и евентуалне хоспитализације. Хигијенско-епидемиолошка служба  Дома здравља је у служби наших грађана и настављамо са имунизацијом. Такође, са бијељинском болницом имамо одличну сарадњу и данас ћемо, управо због погоршања епидемиолошке ситуације, присуствовати састанку који ће одржати у тој здравственој установи“, каже др Нешковић.

Дом здравља Лопаре