ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА БИЦИКЛИСТИЧКУ ТРКУ „БЕОГРАД – БАЊАЛУКА 2022“ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА БИЦИКЛИСТИЧКУ ТРКУ „БЕОГРАД – БАЊАЛУКА 2022“


У Градској управи Града Бијељина данас је одржан састанак градоначелника Љубише Петровића са организаторима Међународне бициклистичке трке „Београд -Бањалука 2022“. Овим састанком Бијељина је постала прва локална заједница која се укључила у организацију новог издања ове трке.

-Сљедеће године се одржава 16. трка „Београд - Бањалука“ у којој је Бијељина 13 пут учествовала. Сваким новим учествовањем поправљао се и дојам које су локалне власти и грађани Бијељине остављали на учеснике и организаторе. У априлу овегодине Бијељина је била и циљ и старт двије етапе а данас смо договорили да исто организујемо и сљедеће године. Очекујемо да ће се још локалних заједница укључити а пријаве за такмичаре ће бити отворене у новембру 2021. године“, рекао је Владимир Куваља, директор Међународне бициклистичке трке „Београд – Бањалука“.

Планирано је да се трка одржи у задњој седмици априла 2022. године уз очекивање максималног броја бициклиста. Градоначелник Петровић се осврнуо на досадашњу подршку градских власти организацији ове бициклистичке трке изразивши задовољство степеном остварене туристичке и спортске промоције града Бијељина. Бициклизам, као спорт, као дио урбане културе, као стил живота би требао постати саставни дио бијељинске свакодневице чему ће градска управа у наредном периоду пружити максималну подршку.

-На данашњем састанку смо исказали снажну заинтересованост да будемо домаћини и циља и старта етапа. Иницирали смо да се сљедеће године у Бијељини окупе сви градоначелници градова и начелници општина које учествују у организацији ове бициклистичке трке како бисмо и на тај начин изразили снажну подршку организацији једног оваквог догађаја. Ми, у Градској управи желимо дати пуни допринос, и материјални и нематеријални да се организација ове трке дигне на што виши ниво“, рекао је градоначелник Петровић.