ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ УПОЗОРАВАЈУ: ДВАНАЕСТ ПРИЈЕМА ЗА ЈЕДАН ДАН :: Semberija INFO ::

 

ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ УПОЗОРАВАЈУ: ДВАНАЕСТ ПРИЈЕМА ЗА ЈЕДАН ДАН


На лијечењу у Ковид болницама у Бијељини укупно је 38 болесника.Више од половине хоспитализованих има тешку клиничку слику. На респиратору је осморо обољелих, а готово сви остали болесници су на већим или мањим дозама кисеоника. У протекла 24 сата било је 12 пријема.

-Број пријема се константно повећава, а током јучерашњег дана забиљежили смо највећи број пријема од почетка новог таласа епидемије корона вируса”, речено је јутрос на састанку Кризног штаба Болнице.

У току јучерашњег дана у ковид операционој сали Болнице ,,Свети врачеви” обављен је порођај природним путем. Рођена је дјевојчица тешка 2,90 кг и дуга 52 центиметра. Мајка је на кисеоничној терапији и њено стање је стабилно, док је новорођенче добро и налази се у изолацији до резултата ПЦР теста.

Епидемиолошка ситуација у Бијељини се погоршава, што потврђује и висок проценат позитвности који износи готово 70 одсто од укупног броја тестираних. Апелујемо на све да се стриктно придржавају прописаних мјера заштите како би се смањио број обољелих’’, апелују из бијељинске болнице.