МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 14. СЕПТЕМБРА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК: СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 14. СЕПТЕМБРА


Редовна, седма сједница Скупштине града Бијељина, одржаће се 14. септембра, у уторак, дговорено је на међустраначком састанку. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић, каже да је, за сада, на дневном реду 16. тачака, те да није искључено да дође до измјена и допуна.



-На дневном реду је Нацрт одлуке о измјени одлуке о буџету, односно, ребаланс буџета, Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године, Приједлог одлуке о обезбјеђивању гаранције од банке за провођење поступка експропријације за изградњу насипа радо заштите од поплава од ријеке Дрине-друга фаза, етапа четири, а на дневном реду је приједлог одлуке о додјели бесповратних финансијских средстава самосталним предузетницима у циљу ублажаваања посљедица паандемије вируса корона“, каже Ђурђевић и додаје да ће се пред одборницима наћи и извјештај о пословању предузећа „Водовод и канализација“ , као и Центра за социјални рад.

-Одборници ће испред себе имати и приједлог закључка о додјели градских признања поводом Дана града, информацију о извршеном упису ученика и студената у први разред основне школе и у први разред средње школе, информацију о стипендирању ученика и студената и тд.“, каже Ђурђевић.



Градоначелник Љубиша Петровић појашњава да ће се сједници презентовати економски параметри када је у питању буџет града, да ће видјети гдје су постигнуте уштеде, а гдје постоје мањкавости. Петровић је истакао да је дневном много тачака које су битне грађане Бијељине и нагласио да очекује конструктивну расправу одборника.

Семберија инфо - Фото: Б. Милошевић