РЕАГОВАЊЕ ПРЕ. РО БИЈЕЉИНА ОСТА ВРС ПУК. ЈОВИЦЕ МАРКОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

РЕАГОВАЊЕ ПРЕ. РО БИЈЕЉИНА ОСТА ВРС ПУК. ЈОВИЦЕ МАРКОВИЋА


Поводом саопштавање ГО Бијељина ОСТА ВРС под насловом „Затворена сједница“, који је објављен на порталу  „Семберија инфо“ 23.06.2021.године, пре. РО Бијељина ОСТА ВРС пук. Јовица Марковић демантује наводе ГО Бијељина ОСТА ВРС.
 
-На сајту је чланак Саопштавање ГО Бијељина ОСТА ВРС „Затворена сједница“ од 23.06.2021. године, гдје су изнијете злонамјерне неистине, дезиформише се јавност чији је крајни циљ рушење удружења Организације старешина ВРС  и  да се умањи допринос старјешина –истинских стваралаца Републике Српске.

Истина je  да предсједник мајор Милан Рикић са предсједништвом ГО Бијељина ОСТА ВРС одмах послије сједнице Предсједништва Организације старешина ВРС 29.04.2021 напусто усвојену платформу јединства и у кординацији са пучистичком групом старјешина у Организацији све вријеме су радили на рушењу Организације старјешина ВРС. Не прихватају одлуку Предсједништва РО Бијељина ОСТА ВРС од 08.05.2021. године о провођењу избора, одбијају одлуку  предсједника Скупштине РО Бијељина ОСТА генерала мајора Пере Млађеновића о сазивању изборне Скупштине РО Бијељина ОСТА ВРС (акт бр.8-1/2021 од 27.05.2021. године. Таквим одлукама нестатутарно су спријечили чланству да учествују у раду изборне скупштине РО Бијељина ОСТА ВРС, да бирају и буду бирани.

Након одржавања изборних скупштина у Одбору дистрикт Брчко (03.06.2021.) и ОО Угљевик (08.06.2021.) одржана је Изборна скупштина РО Бијељина ОСТА ВРС дана 13.06.2021. године. Проведена је у духу одлуке Предсједништва Организације ОСТА ВРС, у складу са Статутом Организације и Правилником о раду Скупштине РО Бијељина ОСТА ВРС. Констатација аутора чланка „Затворена сједница“ да су делегати на скупштини сами себе предлагали и бирали као да је била затворена је чиста лаж. За све наведено постоје материјални докази у архиви РО Бијељина ОСТА ВРС.

Предсједништво РО Бијељина ОСТА ВРС  позива чланство ГО Бијељина ОСТА ВРС да осуди дјеловање свог предсједника и Предсједништва и да се укључе у заједничке активности које проводи Предсједништво РО Бијељина ОСТА ВРС са ОО Угљевик и Одбор Дистрикт Брчко ОСТА ВРС'', тврди у свом реаговању пре. РО Бијељина ОСТА ВРС пук. Јовица Марковић.