ОДБОРНИК ПЕРИЋ ПОНОВО СПОНА ИЗМЕЂУ ГРАДА И СУГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ОДБОРНИК ПЕРИЋ ПОНОВО СПОНА ИЗМЕЂУ ГРАДА И СУГРАЂАНА


Одборник Републичке странке Српске у Скупштини Града Бијељина Данијел Перић поднио је данас у Градској управи захтјев да службеници Одсјека за матичне послове и послове мјесних канцеларија приликом уписа дјеце у матичну књигу рођених буду обавезни да упознају родитеље о начину остваривања субвенције која је недавно почела да се исплаћује за новорођенчад.
 
- Пошто видим да Градска управа није на прави начин обавијестила родитеље како да остваре субвенцију, одлучио сам и ту да им помогнем. Захтијевам да се унифицирани образац налази у пријемној канцеларији Градске управе, али и да службеници Одсјека за матичне послове на вријеме предоче родитељима како да остваре њихова легитимна права - нагласио је Перић.
 
Он је истакао да је Коалиција „Договор за Бијељину“ успјелада у градски буџет уврсти ставку субвенције родитељима/старатељима новорођене дјеце у укупном износу од 100.000 конвертибилних марака, али да не види да се Градска управа труди да ова информација дође до што више људи.
 
- Буџет Града усвојен је 31. марта, а Одлука о субвенционисању ступила је на снагу тек 27. јула, јер је нацрт прве одлуке имао много правних мањкавости. Свјестан сам да је износ од 100 до 300 КМ мали, али потрудићемо се да идуће године издвојимо више средстава за ову намјену - додао је Перић.
 
Он је закључио да одборници треба да буду на услузи грађанима, а не грађани одборницима, те да му изгледа невјероватно да градски службеници, којима су недавно повећане плате, не желе да раде свој посао савјесно и одговорно.