Републичка странка Српске - Младен Петровић: Позивам градоначелника на ТВ дуел, да укрстимо копља :: Semberija INFO ::

 

Републичка странка Српске - Младен Петровић: Позивам градоначелника на ТВ дуел, да укрстимо копља


Моја смјена у Дирекцији за изградњу и развој града уопште није упитна, али је једина права истина да је та смјена била искључиво политичка. Аргументи које је на телевизији изнио градоначелник Љубиша Петровић, покушавајући да представи своју транспарентност и своју истину, једноставно не стоје, изјавио је Младен Петровић, предсаједник Републичке странке Српске на конференцији за штампу, одржаној у порсторијама ове странке.

Петровић је нагласио да његова смјена није упитна, али да су упитни наводни аргументи који нису били на мјесту и које не би требало на такав начин да износи први човјек града.

“Градоначелник је навео три аргумента. Био сам извршни директор у Дирекцији за изградњу града, а не главни одговорни за руковођење Дирекцијом. Када сам добио мандат одборника, поднио сам оставку на функцију директора. Градоначелник је изгубио компас и не зна како функционише систем власти. Што се тиче уплаћивања транши фирми “Патриот”, ми смо имали коректну сарадњу са “Патриотом”, али је та сарадња угрожена од стране градоначелника. Дирекцију сам, у тренутку када сам поднио оставку на мјесто директора, оставио са 200.000 КМ у плусу. Тренутно је Дирекција у минусу од 150.000 КМ. Градоначелник  у међувремену није дао ниједан уговор Дирекцији, већи од три хиљаде КМ. То је инертност коју ће грађани овог града осјетити тек у наредној години. Нису урађени регулациони планови, нису припремљени велики пројекти. Градоначелник, очигледно је, своју улогу не схвата на прави начин”, изјавио је Младен Петровић, истичући да је искључиво политички разлог довео до смјене у Дирекцији за изградњу града.

“Већ петнаест година сам радник Дирекције, али могу да кажем да је тренутна стагнација града искључива заслуга градоначелника. Аргументовано бих могао причати о свим пројектима у граду и овом приликом позивам градоначелника на ТВ дуел, па да укрстимо копља и нека јавност утврди ко је у праву”, изјавио је Петровић, нагласивши да се и радницима Дирекције дугује плата за два мјесеца, те да због недостатка посла и пројеката Дирекција није у стању да “Патриоту” исплати сва потраживања у пуном износу, напоменувши уз то да Дирекција већ десет мјесеци чека на потписивање уговора са Градском управом, те да се помињање осјетљивих категорија и изношење флоскула, лажних обећања и наводне бриге за народне паре своди на јефтино прикупљање политичких поена.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић