ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ОДБОРА ЖЕНА ДНС-А БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ОДБОРА ЖЕНА ДНС-А БИЈЕЉИНА


Жене ДНС-а Бијељина организовале су поводом Васкрса хуманитарну акцију за помоћ социјално угроженим породицама на подручју Семберије. Помоћ у виду прехрамбено-хигијенских пакета уручена је породицама којима је то најпотребније.
 
- Овим гестом желимо да покажемо тим људима да нису сами, да и поред свих животних проблема и недаћа, заслужују да достојанствено дочекају најрадоснији хришћански празник - Васкрс. Многе породице у Бијељини и Семберији су у стању социјалне потребе, па је ова акција истовремено и покушај да скренемо пажњу цјелокупне друштвене заједнице на тај проблем. Сви заједно морамо да се потрудимо да олакшамо и уљепшамо живот нашим суграђанима којима је помоћ потребна - каже Хелена Стојић, предсједница Одбора жена ДНС-а Бијељина.
Она истиче да жене ДНС-а свој политички рад базирају управо на активностима које су усмјерене директно ка грађанима.
 


- Трудимо се да кроз активан политички рад, конкретно допринесемо побољшању квалитета живота наших суграђана. Од почетка године ово је наша трећа активност ове врсте и имамо заиста позитивне реакције за све што радимо. Из дана у дан све нас је више и, самим тим, можемо више и да урадимо. Желимо да побољшамо статус жене у друштву, да јачамо породицу а тиме и наше млађе генерације - каже Стојићева.
 
Она се захвалила хуманитарном удружењу "Радост" из Бијељине, које је женама ДНС-а уступило своје спискове угрожених породица у Семберији, чиме су допринијели да помоћ стигне у праве руке. 

Стојићева је позвала жене свих генерација да се укључе у рад Одбора жена ДНС-а Бијељина јер управо жене, кроз активан политички рад, могу да допринесу свеукупном побољшању прилика у нашем друштву.