СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ


На сједници скупштине Града Бијељина, међу 29 тачака дневног реда, одборници  су усвојили консолидовани Извјештај о извршењу буџета за 2018. годину који је у дефициту од 538.000 КМ, а према ријечима начелника Одјељења за финансије Славка Башића извршење буџета је готово у свим ставкама око 100 одсто.
 
-Мала су одступања од оног што је планирано. Што се тиче извршења на приходовној страни оно је око 98 одсто, а када је ријеч о трошењу буџета мало је више потрошено него што је планирано односно остварено прихода. Разлика је око 530.000 КМ што је на основу рачуводсвених ставки, јер се десило да је у претходној 2017. години извршена уплата из Министарства просвјете за изградњу школе на Лединцима и изградње вртића. Пошто се радило о грађевини, средства су потрошена у идућој години тако да је у прошлој био вишак средстава, а у  2018. се појавио дефицит“, објаснио је Башић. Предсједник Скупштине Славиша Марковић је истакао да је свих 29 тачака које су биле на дневном реду усвојено,а међу њима и шест Извјештаја о раду предузећа чији је оснивач Скупштина Града.
 
-Одборници су усвојили Извјештаје  Центра за социјални рад, Центра за културу, ЈИП “СиМ”, “Еко-деп”, ЈП “Воде” и “Бање Дворови”, а усвојена су и три регулациона плана Гвоздевић, Дашница 1 и Мјесна заједница Дашница, рекао је Марковић. На сједници је заклетву положио и начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Предраг Петричевић.