ОГЛАСИЛО СЕ ШКОЛСКО ЗВОНО У БИЈЕЉИНСКИМ ШКОЛАМА :: Semberija INFO ::

 

ОГЛАСИЛО СЕ ШКОЛСКО ЗВОНО У БИЈЕЉИНСКИМ ШКОЛАМА


На подручју Бијељине првог септембра огласило се школско звоно и означило почетак још једне школске године.
Школи су се, што је и очекивано, највише радовали најмлађи, ученици првог разреда који су први пут сјели у школске клупе. У школу су дошли са родитељима, а умјесто најдражих играчака понијели су руксаке и буквар.

 Браћу близанце, Милана и Гаврила Лазића, који су уписани у градску основну школу “Кнез Иво од Семберије” у школу је довела мајка. По њиховом изразу лица, закључили смо, радују се новом животном изазову И новим другарима које ће упознати у школи.



Директор Основне школе “Кнез Иво од Семберије”,иначе школе са највише ђака на подручју Бијељине, Раденко Савић, каже да је у овој школској години у први разред уписано 195 ђака првака.



“У пет одјељења, у централној градској школи, у клупе ће сјести 147 првачића, у подручним школама у Ковиљушама  у Хасама и у Љељенчи  још око педесетак ђака првака”, каже директор Савић.

Школско звоно огласило се и у бијељинским средњим школама. Од планираних 954  мјеста у 40 одјељења  четвртог И трећег степена стручности, тренутно је  попуњено 871 мјесто за ученике првог разреда, а остало је још слободних око 85 мјеста у средњим школама у Бијељини и Јањи.



Семберија инфо