САВЈЕТ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: ВОЗАЧИ ОПРЕЗ, СУТРА ПОЧИЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА! :: Semberija INFO ::

 

САВЈЕТ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: ВОЗАЧИ ОПРЕЗ, СУТРА ПОЧИЊЕ ШКОЛСКА ГОДИНА!


Савјет за безбједност саобраћаја, поводом почетка школске године, одржао је састанак како би аналиирали тренутно стање по питању безбједности саобраћаја и констатовали како и на који начин отклонити уочене недостатке. Предраг Рачановић предсједник Актива директора основних школа регије Бијељина, Лопаре и Угљевик, упутио је апел возачима да буду опрезни током вожње, посебно у зони школских обејата.

-Школска година почиње сутра, 1. септембра, тако да је неопходно даа сви будемо максимално опрезни како би дјеца била безбједна атоком одласка у школу, као и повратка кући. Апел за опрезну вожњу увијек је актуелан, а  свакако да је период школске године, вријеме кад је неопходан додатни опрез и пажња, јер само на подручју Бијељине имамо 12 основних школа, што значи неколико хиљада ученика”, рекао је Рачановић. Градоначелчник Љубиша Петровић је такође у име Савјета за безбједност саобраћаја, апеловао на максималан опрез и најавио да ће наредних дана бити пажња усмјерена на вертикалну и хоризонталну сигнализацију, а све са циљем што боље ситуације по питању безбједности учесника у саобраћају, посебно, ученика.


-Рад Савјета активиран је и биће покренута бројна питања која се односе на функционисање саобраћаја на подручју града. Рјешаваћемо констатоване проблем, а у рјешавање ће бити укључени сви релевантни фактори. Оно што је посебно актуелно је почетак школске године и у наредних седам дана биће отколњени сви недостацио по питању хоризонталне сигнализације, а на које су указали припадници Саобраћајне полиције. Оно што смо закључили је и неопходност израде акционог плана који ће подразумијевати све оно што је у интересу безбиједности учесника у саобрааћају, функционисање градског и такси превоз”, рекао је Петровић. Он је школарцима пожелио срећан полазак у школу и поново апел возачима да буду максимално опрезни.

Semberija info