ПОВЕЉЕ ОПШТИНЕ ШАРОВИЋУ И ГЕНЕРАЛУ ЗЕЦУ :: Semberija INFO ::

 

ПОВЕЉЕ ОПШТИНЕ ШАРОВИЋУ И ГЕНЕРАЛУ ЗЕЦУ


Повеље општине Лопаре, поводом крсне славе Ђурђевдана, биће додијељене министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара Мирку Шаровићу и генералу Војске Републике Српске Момиру Зецу, одлучили су одборници Скупштине општине Лопаре.
 
Усвојен је приједлог да Шаровићу буде додијељена Повеља за допринос развоју привредног, образовног и културног живота општине Лопаре, а генералу Зецу за посебан допринос у очувању Мајевице и стварању Републике Српске.
Храм Покрова Пресвете Богородице, који ове године обиљежава двије деценије, добитник је Златне значке општине Лопаре, одлучено је на сједници.
 
Руски генерал Михаил Павлович Лавраненко добитник је Златне значке за допринос миру и очувању православља на Мајевици, а Роберт Прилер из Њемачке за хуманитарни рад.
 
Златне значке биће додијељене и Стеви Митрићу и Николи Грујићу из области образовања, као и Чеди Рикановићу за спортски рад.
 
За допринос у развоју и унапређењу општине Лопаре, златне значке биће додијељене замјенику министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Предрагу Јовићу и Миланку Тошићу из Лопара.
 
Скупштина општине Лопаре одлучила је да захвалнице општине Лопаре буду додијељене Горану Гајићу за истакнути рад и допринос у раду и развоју мјесних заједница, предузећу "САС" из Прибоја, Горану Тасовцу за хуманитарни рад, Марку Јовићу за развој пчеларства, Адаму Кнежевићу за друштвено-политички рад и Николи Станојевићу за пољопривреду.

Повеље, златне значке и захвалнице биће уручене на свачаној сједници општине Лопаре која ће бити одржана 5. маја, када ће начелник Радо Савић истаћи резултате и достигнућа ове општине у протеклом периоду, а поводом крсне славе општине Ђурђевдана.