ГРАД И „ПУТЕВИ СРПСКЕ“ ЗАЈЕДНО НА ПОБОЉШАЊУ БЕЗБЈЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА :: Semberija INFO ::

 

ГРАД И „ПУТЕВИ СРПСКЕ“ ЗАЈЕДНО НА ПОБОЉШАЊУ БЕЗБЈЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА


„Путеви Српске“ ће уложити средства у два инфраструктурна пројекта на подручју Града Бијељина с циљем побољшања безбједности саобраћаја, најављено је након данашњег разговора градоначелника Бијељине Миће Мићића са вршиоцем дужности директора Јавног предузећа „Путеви Српске“ Ненадом Нешићем. Овогодишњи пројекти за које је постигнут договор о реализацији су на скретању са магистралног пута према Брчком у Доњем Драгаљевцу, као и на дијелу обилазнице око Бијељине гдје ће бити грађена трећа искључна трака. Разговарано је и о изградњи кружне раскрснице код Пословно-индустријске зоне 2 која је потребна за безбједан излазак, односно, улазак у Зону, а која би, такође, требало да буде и веза урбаног подручја Бијељине са будућим ауто-путем.
 
-  Надлежности за изградњу на магистралним и регионалним путевима су подијељене: пројекат и рјешавање имовинских односа обезбјеђује локална управа, а радове изводе „Путеви Српске“. Град Бијељина већ има идејно рјешење ове кружне раскрснице, а очекујемо да „Путеви“ у свој план активности ставе и изградњу раскрснице код Зоне 2 – изразио је своје очекивање градоначелник Мићић.
 
- Од три проблема о којима смо данас разговарали, ове године ћемо ријешити два, а за изградњу кружне раскрснице договорили смо се да закључимо споразум којим ће бити одређена права и обавезе Града Бијељина и „Путева Српске“ – најавио је Нешић.
 
Према његовим ријечима, према постојећем идејном рјешењу, изградња кружне раскрснице би могла да кошта око милион конвертибилних марака.
 
На састанку је закључено да је стање путне инфраструктуре на задовољавајућем нивоу, а да ће „Путеви Српске“ настојати да га унаприједе.
 
Градоначелник Мићић је са директором „Путева“ и сарадницима, након састанка у Градској управи, посјетио локације о којим је разговарано.