РОДИТЕЉИ СА ДИРЕКТОРОМ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: ЗАЈЕДНО ЋЕМО ТРАЖИТИ РЈЕШЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

РОДИТЕЉИ СА ДИРЕКТОРОМ ВРТИЋА „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: ЗАЈЕДНО ЋЕМО ТРАЖИТИ РЈЕШЕЊЕ


У вртићу ,,Чика Јова Змај“ одржан је састанак родитеља са директором ове установе, а са циљем проналажења рјешења за продужени боравак за дјецу у новој, 2021/2022. школској години. С обзиром да је оснивач ове установе Град Бијељина, један од закључака је да руководство вртића и Савјет родитеља упуте иницијативу градоначелнику, али и Министарству просвјете и културе, са молбом да се што прије нађе рјешење за адекватне, али  и услове који су у складу са законом.



- Свјестан сам чињенице да школска година почиње 1. септембра и да су родитељи у проблему, али ја као одговорно лице морам мислити на безбједност дјеце и у радити у складу са законом, односно, препорукама ресорног министарства. Морам истаћи да се у овој установи продужена настава одржава на ходнику вртића и имамо помоћну просторију од око 15 метара квадратних. Већ сутра ћемо упутити иницијативу Граду који је оснивач установе и ресорном министарству са молбом и приједлогом рјешења, односно, да се продужени боравак настави у овом простору до проналажења адекватног. Министарство је то које прописује услове боравка дјеце и као одговорно лице морам поштовати прописе, а мој циљ је да дјеца буду безбједна и родитељи задовољни. Друго рјешење је да заједно идемо код градоначелника како бисмо пронашли рјешење које ће задовољити законске оквире, али и оно што нам је свима циљ, а то је да родитељи, дјеца и сви ми који смо надлежни будемо задовољни“, рекао је в.д. директор вртића Ђорђе Лазић.

Он је подсјетио да закон о основном образовању подразумијева и укључивање основних школа, те је предложио да састанку присуствују и директори основних школа, како би се анализирали сви могући капацитети и пронашла што боља рјешења. У име Савјета родитеља, Ања Глигић-Савић рекла је да је поента састанка „да се види како може, а не како не може“.

- Сутра у 8 часова ћемо се састати са директором вртића и написаћемо заједнички допис ресорном министарству, као и оснивачу ове установе. Свакако да ћемо у допису замолити и за што краћи период добијања одговора, јер Савјету родитеља је првенство заштита интереса дјеце и родитеља. Вјерујем и надам се да ћемо пронаћи адекватно рјешење“, рекла је  Глигић-Савић.

Семберија инфо - О. Стјепановић