Градоначелник Петровић разговарао са представницима приватних предшколских установа, вртића и клубова за дјецу: Субвенција од десет одсто биће од користи родитељима :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Петровић разговарао са представницима приватних предшколских установа, вртића и клубова за дјецу: Субвенција од десет одсто биће од користи родитељима


Главна тема разговора са представницима предшколских установа, вртића и клубова за дјецу односила се на то како да најефикасније расподијелимо износ од 130.000 КМ  на име субвенције родитељима чија дјеца похађају приватне предшколске установе, изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након данашњег разговора са представницима петнаест, од укупно шеснаест, предшколских установа, вртића и клубова за дјецу који егзистирају на подручју града Бијељина.



“Договорили смо се да најједноставнији начин, са што мање администрирања и папирологије родитељима дјеце чија дјеца бораве у приватним предшколским установама уплатимо износ од десет одсто мјесечне цијене коју плаћају за боравак своје дјеце у тим предшколским установама. Добили смо обећање да неће доћи до повећања цијене боравка дјеце у приватним предшколским установама. Већ за наредну годину планирамо да обезбиједимо и већа средства за ту намјену у градском буџету. У оквиру пронаталитетне политике и нових пронаталитетних мјера настојаћемо да утврдимо приоритете у овој области и да обезбиједимо већи обухват дјеце у предшколским установама. Овом одлуком биће обухваћен и продужени боравак дјеце у вртићима”, изјавио је градоначелник  Петровић, нагласивши да  ће петомјесечна субвенција од десет одсто бити уплаћена на рачуне родитеља чија дјеца буду смјештена у предшколским установама.



Мирјана Каностријевац, оснивач Клуба за дјецу “Орашчић и палчић”из Велике Обарске, у којем борави двадесетак малишана, захвалила се Градској управи на разумијевању и подршци коју ће град пружити родитељима дјеце која бораве у предшколским установама, истакавши да родитељи на селу очекују да се за њихову дјецу обезбиједи цјелодневни боравак, те да им је у том погледу неопходна помоћ Градске управе.

Горан Гашић, директор  Вртића “Драган и Зоран” у којем борави 250 малишана у вртићким групама и педесетак малишана у продуженом боравку, изјавио је да овај разговор обећава да ће и приватне предшколске установе у догледно вријеме имати равноправан третман са јавним предшколским установама у Бијељини и на подручју Републике Српске.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић