НА БАЗЕНИМА ОКТОПУС У ЛОПАРАМА ЗАВРШЕНА ШКОЛА ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

НА БАЗЕНИМА ОКТОПУС У ЛОПАРАМА ЗАВРШЕНА ШКОЛА ПЛИВАЊА


На базенима Октопус у Лопарама завршена је сезона школе пливања коју је за 2021. годину, уз подршку општине Лопаре, реализовао Пливачки клуб Атос-Сава из Брчког.

Школа је бесплатно организована за све младе ове локалне заједнице, који су жељели да науче пливати, а финасирање је, као и ранијих година, преузела општина Лопаре.

Драшко Ђурић предсједник Пливачког клуба Атос се захвалио руководству општине и начелнику Ради Савићу на дивном односу према дјеци и пливачком спорту и истакао да бесплатно кориштење базена за младе је лијеп примјер за све локалне заједнице у Републици Српској и БиХ.

„Ми смо ове године у школи пливања имали 60 полазника који су били подијељени у  двије групе и неки од њих су научили да пливају, неки су разбили страх од воде“, рекао је Ђурић.

Он је саопштио да је школа трајала 12 чаcoва, да су и родитељи пружали велику подршку каkо би се дјеца приближила пливачком спорту који помаже паравилан развој дјетета и развија све групе мишића.

Бивши олимпијац, из Пливачког клуба Борац Бања Лука, Жељко Панић је са дијелом свог тима дошао у Лопаре да пружи подршку у раду базнима Октопус И Пливачком клубу Атос, те да полазницима школе пливања и грађанима Лопара приближи пливачки спорт.

„Након обуке непливача иде школа пливања, у смислу учења технике пливања, па зашто не би овдје отворили пливачки клуб који би се такмичио на разним нивоима“, изјавио је Панић.

Ријечи захвалности свим учесницима школе пливања упутио је предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.

„Општина Лопаре је обезбиједила за сву дјецу до 18 година бесплатне сезонске карте за базене, а подржали смо и школу пливања“, рекао је Ристић.

Он је обећао да ће се та подршка наставити и у наредним годинама за будуће генерације.

Свиим полазницима уручене су дипломе о завршеној школи пливања.